Friske borgere tager igen kosten i egen hånd

8. april 2013 Uncategorized

Med Beboerforeningen Humletorvet som initiativtager sammen med Sønderborg Kommune inviteres der lørdag den 20. april igen til ”store rengøringsdag”. Håbet er, at mange borgere møder op til morgenkaffe og bagefter deltager i den fælles forskønnelse af gaderne.

 

Mødested denne lørdag morgen kl. 9 – inden rengøringen går i gang – er på Rådhustorvet, hvor Comwell Hotel sørger for morgenbrød, mens Sønderborg Kommune har sikret, at der er brygget kaffe til alle.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi vil så gerne give vore gæster og turister et godt indtryk af byen. Derfor er det rigtig ærgerligt, at det første, de møder, når de kommer ind til Sønderborg, er et forsømt og snavset område. Det gælder både, når man kommer fra lystbådehavnen, fra p-pladsen ved slottet eller fra Comwell. Det ville være rart for dem, men også for os beboere, hvis det var et andet billede, de mødte, og derfor glæder vi os til at gøre forårsrent i gaderne, siger Hans Ørum, formand for Beboerforeningen Humletorv.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Der blev første gang holdt ”store rengøringsdag” på initiativ af beboerforeningen for to år siden. Resultatet var til daglig glæde for beboere og forbipasserende og viste sig at blive fastholdt i lang tid: Da der VAR gjort rent, blev det en større fornøjelse at blive ved med at holde det pænt og rent.

 

Desværre blev det efterhånden hverdag igen med tomme dåser, glasskår og papir, som måger fiskede op af skraldespande eller som måske aldrig havde været der. Og der blev for et år siden grebet til endnu en rengøringsdag. Rengøringen omfatter Lille og Store Rådhusgade, Mellemgade, Brogade og Christian II’s Gade.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...