Gendarmstien: Bente Løwes 29 vers får plads i naturen

9. maj 2017 Sundeved

Alssundområdet og i det hele taget Sønderjylland er et spændende område, der gemmer på et væld af historier fra forgangne tider – og nogle af de historier har forfatter Bente Løwe taget afsæt i, da hun  skrev sine små vers, som fører læseren ud af Gendarmstien.

Bente Løwes vers – fra Alssund med andre øjne, –
sættes ud i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har lavet 29 vers, ét for hvert bogstav i alfabetet, og kædt dem op på byer og landsbyer, der alle er en del af Gendarmstiruten”, siger Bente Løwe til Sønderborg. Hendes vers tager afsæt i historier fra hvert enkelt sted eller har afsæt i naturen.

Nu kommer de 29 vers op på nogle af pælene på Gendarmsien og håbet er, at familier på vandreture vil lede efter dem.

“Jeg forestiller mig, at især børn vil synes, det er spændende at lege skattelagt og så er rim og remser jop en god må¨de at lære nyt på”, siger Bente Løwe. I bogen, hvor Bente Løwes bidrag er versene, skriver hun også nogle facts om de sørøvere, pirater og andre historiske personer og begivenheder, som versene handler om.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Kultur, Nordborg

MC Als Heimerz har åbent hus den 9. juli

30. juni 2022 Kultur

Den 9. juli – mellem klokken 13 og 17 – er der åbent hus hos MC Als Heimerz, som står klar med kaffe, kage og ringriderpølser til en billig penge. Det skriver klubben i en pressemeddelelse. “Endelig er det muligt at inviterer andre på besøg og vi glæder os til at få en snak med […]

Læs mere...