Gendarmstien: Bente Løwes 29 vers får plads i naturen

9. maj 2017 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Alssundområdet og i det hele taget Sønderjylland er et spændende område, der gemmer på et væld af historier fra forgangne tider – og nogle af de historier har forfatter Bente Løwe taget afsæt i, da hun  skrev sine små vers, som fører læseren ud af Gendarmstien.

Bente Løwes vers – fra Alssund med andre øjne, –
sættes ud i naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har lavet 29 vers, ét for hvert bogstav i alfabetet, og kædt dem op på byer og landsbyer, der alle er en del af Gendarmstiruten”, siger Bente Løwe til Sønderborg. Hendes vers tager afsæt i historier fra hvert enkelt sted eller har afsæt i naturen.

Nu kommer de 29 vers op på nogle af pælene på Gendarmsien og håbet er, at familier på vandreture vil lede efter dem.

“Jeg forestiller mig, at især børn vil synes, det er spændende at lege skattelagt og så er rim og remser jop en god må¨de at lære nyt på”, siger Bente Løwe. I bogen, hvor Bente Løwes bidrag er versene, skriver hun også nogle facts om de sørøvere, pirater og andre historiske personer og begivenheder, som versene handler om.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...