Gjorde Ib René Cairo klar til at skifte CVR-nummer, da den sure smiley ramte

12. december 2018 Erhverv

Den 21. november gav Fødevarestyrelsen cafeen Ib Rehne Cairo en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Årsagen var bl.a. skimmelsvamp, manglende rengøring med mere.

Ejeren af IRC ApS, Tammer Cifci, blev frustreret under Fødevarestyrelsens besøg og udtalte, at han da bare ville skifte CVR-nummer

Det står i Fødevarestyrelsens rapport, som SønderborgNYT henviser til den 24 november.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man skifter CVR-nummer og det således pludselig er en helt anden, der ejer og driver cafeen, er man ikke længere forpligtet til at hænge den sure smiley op eller på anden måde offentliggøre den.

Da nyheden om den sure smiley ramte medierne, udtalte Tammer Cifci dog til pressen, at han selvfølgelig ikke kunne finde på at omgås den sure smiley ved at oprette et nyt selskab, der skulle overtage driften af Ib Rehné Cairo.

Tyder på det alligevel skete

Men et kig i det offentlige virksomhedsregister tyder dog på, at Tammer Cifci allerede dagen efter Fødevarestyrelsens besøg, var i fuld gang med at gøre alvor af truslen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 22. november – dagen efter den sure smiley – blev der nemlig stiftet et helt nyt firma, Min Olivia, på samme adresse som Ib Rehné Cairo og med det formål at drive café- og restaurationsvirksomhed.

I de følgende dage gik både gæster og borgere i Sønderborg hårdt til Ib Rehné Cairo på de sociale medier og midt i den såkaldte shitstorm forsvandt Min Olivia pludselig fra Sønderborg. Det offentlige register viser i historikken for Min Olivia, at Tammer Cefci rykkede virksomheden til en af sine andre firmaadresser i Kolding og overdrog den til sin kompagnon, Caglar Koycu, og er nu selv direktør i virksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT ville gerne spørge Tammer Cifci om, hvorfor han den 22. november – dagen efter den sure smiley – oprettede en ny virksomhed, og om det på nogen måde havde noget med shitstormen at gøre, at Min Olivia forsvandt fra Sønderborg igen.

Men desværre var Tammer Cefci ikke at træffe.

Fortiden slettes

Hvis en café eller restaurant skifter ejere, så følger en eventuel sur smiley ikke med i købet.

“En ny ejer skal ikke hænge på en tidligere ejers eventuelle synder”, oplyser Fødevarestyrelsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevarestyrelsen er opmærksom på den finte, der kan ligge i at skifte CVR-nummer.

“Hvis det er den samme personkreds, der står bag det nye selskab, så vil det skærpe vores opmærksomhed”, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 Politik, Sønderborg

Kommune-økonomi: Meget afgørende at ‘Corona-lånet’ til byggeriet af logistikcentret kommer i hus

17. august 2022 Politik

I forbindelse med Corona-krisen fik Sønderborg og andre kommuner mulighed for at optage billige lån og sætte gang i en række bygge- og renoveringsprojekter – til gavn for kommuner og lokale håndværkere. Et af de lokale byggeprojekter er det kommende Logistik- og Servicecenter, hvor der holdes rejsegilde på fredag – og byggeriet kommer til at […]

Læs mere...