Grøn fjernvarme på vej til fire landsbyer

Grøn fjernvarme på vej. Pressefoto
Grøn fjernvarme på vej. Pressefoto
3. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der er grøn fjernvarme på vej til 1000 husstande i fire landsbyer i Sønderborg Kommune. Natur, Klima og Miljøudvalget har nemlig godkendt både et fjernvarmeprojekt for Avnbøl-Ullerup samt linjeføringen for en fjernvarmeledning til Nybøl og Vester Sottrup. I Avnbøl-Ullerup er det 260 husstande, som får mulighed for at skifte fra olie eller naturgas til fjernvarmen. I Nybøl og Vester Sottrup drejer det sig om 820 husstande.

Godkendelserne bakker op om Sønderborg Kommunes Varmeplan, som udlægger flere områder til grøn fjernvarme. Sønderborg Varme har fået tilskud til projektet for Avnbøl-Ullerup fra statens fjernvarmepulje på 4,7 millioner kroner, og det er afgørende for, at projektet nu kan realiseres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Natur, Klima og Miljøudvalget har tidligere godkendt Sønderborg Varmes projekt for fjernvarme til Nybøl og Vester Sottrup. I projektet føres der en transmissionsledning fra Dybbøl til Nybøl og videre til Adsbøl samt fra Nybøl til Vester Sottrup. På den måde kobles fjernvarmenettet i Sønderborg sammen med nettet i Gråsten, og det giver mulighed for at udnytte varmen effektivt. Udvalget har nu godkendt den endelige linjeføring, og Sønderborg Varme kan gå videre med projektet.

Kommunerne skal ifølge den nationale klimaaftale være med til at sikre, at der i 2035 ikke er husstande, der er opvarmet med naturgas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man har spørgsmål om fjernvarme, kan man besøge Sønderborg Varmes hjemmeside, hvor der står mere om projekterne.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...