Hør Pernille Juhl fortælle om sin bog om H. P. Hanssen

28. oktober 2020 Sundeved

På Forsamlingsgården Sundeved kan du torsdag den 5. november klokken 19:30 høre forfatter Pernille Juhl fortælle om romanen “Genforening”, som handler om ildsjælen H. P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. Vi skal også høre om vigtige historiske begivenheder op til og under genforeningen, samt om bogens tilblivelse herunder researcharbejdet som forfatter.

Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

H. P. Hanssens var et udpræget familiemenneske og gjorde sin indflydelse gældende som journalist, redaktør, politiker og i en kort periode tilmed som minister. Bag ham stod en stærk kvinde nemlig hans kone, Helene Hanssen. Hun havde sin styrke, der hvor H. P. Hanssen havde sin svaghed. Sammen var de et enestående par.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slaget ved Dybbøl i 1864 endte som bekendt i et katastrofalt nederlag til Danmark, som måtte afstå hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen.

Allerede fra sin pure ungdom i midten af 1880’erne startede H. P. Hanssen en nationalitetskamp for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Han opnåede mange positive resultater inden genforeningen i 1920, som havde stor indflydelse på mange hårdt plagede nordslesvigeres liv, hvor myndighedschikane og forfølgelse var en del af dagligdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forfatter Pernille Juhl har skrevet i alt syv romaner om Sønderjylland, og i oktober 2019 modtog hun Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris 2019.

Billetter finder du på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Borgmesteren takker alle der var med til bekæmpe branden på Omnicon

29. juli 2021 Samfund

Via Facebook giver borgmester Erik Lauritzen sin uforbeholdne tak til de brandfolk, der har brugt det seneste døgn på at bekæmpe branden på Omnicon. Borgmesteren skriver blandt andet: ”På egne og på fællesskabets vegne udtrykker jeg en kæmpestor tak til nogle mennesker, der løser en ufattelig vigtig samfundsopgave. Mens mange af os holder ferie og […]

Læs mere...