Hør Pernille Juhl fortælle om sin bog om H. P. Hanssen

28. oktober 2020 Sundeved

På Forsamlingsgården Sundeved kan du torsdag den 5. november klokken 19:30 høre forfatter Pernille Juhl fortælle om romanen “Genforening”, som handler om ildsjælen H. P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal også høre om vigtige historiske begivenheder op til og under genforeningen, samt om bogens tilblivelse herunder researcharbejdet som forfatter.

Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

H.

Artiklen fortsætter under annoncen

P. Hanssens var et udpræget familiemenneske og gjorde sin indflydelse gældende som journalist, redaktør, politiker og i en kort periode tilmed som minister. Bag ham stod en stærk kvinde nemlig hans kone, Helene Hanssen.

Hun havde sin styrke, der hvor H. P. Hanssen havde sin svaghed. Sammen var de et enestående par.

Slaget ved Dybbøl i 1864 endte som bekendt i et katastrofalt nederlag til Danmark, som måtte afstå hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen.

Allerede fra sin pure ungdom i midten af 1880’erne startede H.

P. Hanssen en nationalitetskamp for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Han opnåede mange positive resultater inden genforeningen i 1920, som havde stor indflydelse på mange hårdt plagede nordslesvigeres liv, hvor myndighedschikane og forfølgelse var en del af dagligdagen.

Forfatter Pernille Juhl har skrevet i alt syv romaner om Sønderjylland, og i oktober 2019 modtog hun Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris 2019.

Billetter finder du på bibliotekets hjemmeside..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...