Hør Pernille Juhl fortælle om sin bog om H. P. Hanssen

28. oktober 2020 Sundeved

På Forsamlingsgården Sundeved kan du torsdag den 5. november klokken 19:30 høre forfatter Pernille Juhl fortælle om romanen “Genforening”, som handler om ildsjælen H. P. Hanssens liv frem til Genforeningen i 1920. Vi skal også høre om vigtige historiske begivenheder op til og under genforeningen, samt om bogens tilblivelse herunder researcharbejdet som forfatter.

Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

H. P. Hanssens var et udpræget familiemenneske og gjorde sin indflydelse gældende som journalist, redaktør, politiker og i en kort periode tilmed som minister. Bag ham stod en stærk kvinde nemlig hans kone, Helene Hanssen. Hun havde sin styrke, der hvor H. P. Hanssen havde sin svaghed. Sammen var de et enestående par.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slaget ved Dybbøl i 1864 endte som bekendt i et katastrofalt nederlag til Danmark, som måtte afstå hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg til Preussen.

Allerede fra sin pure ungdom i midten af 1880’erne startede H. P. Hanssen en nationalitetskamp for at få Nordslesvig tilbage til Danmark. Han opnåede mange positive resultater inden genforeningen i 1920, som havde stor indflydelse på mange hårdt plagede nordslesvigeres liv, hvor myndighedschikane og forfølgelse var en del af dagligdagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forfatter Pernille Juhl har skrevet i alt syv romaner om Sønderjylland, og i oktober 2019 modtog hun Sprogforeningens Sprog- og Kulturpris 2019.

Billetter finder du på bibliotekets hjemmeside.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...