Hørup Plejecenter: Snart tid til gode grin

23. marts 2015 Sydals

Den sønderjyske – og alsiske – dialekt kommer til at dominere, når der holdes et arrangement for pensionister på Hørup Plejecenters aktivitetscenter onsdag den 1. april fra klokken 13.30.

Flemming Nielsen har succes med at underholde på synnejysk.

Flemming Nielsen har succes med at underholde på synnejysk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er ikke en aprilsnar”, lover journalist Flemming Nielsen fra Egernsund. Det er ham, der står bag “Man i e’ tyn – å kuen i e’ balle”, som han tror nok skal få det modne publikum i højt humør.

Arrangementet er fyldt med vitser, sjove historier, digte og meget andet – altsammen på dialekt. Og der er næsten ingen grænser for, hvad Flemming hiver op af sin gamle kuffert, genstande, som deltagerne skal komme med bud på, hvad hedder på sønderjysk/alsisk. F.eks. har en gravhund en helt særlig betegnelse på Sydals.

Artiklen fortsætter under annoncen

For kort tid siden underholdt Flemming Nielsen 57 deltagere i husholdningsforeningen på Kegnæs. Og få dage senere var ikke færre end 110 mødt op til det samme arrangement i Ældre Sagen i Gråsten, så der måtte hentes ekstra borde og stole ind i salen i Ahlmannsparken.

“Pensionister i Hørup og omegn kan allerede nu begynde at overveje, hvad en vagabond – og en napoleonskage – hedder på den lokale dialekt”, siger journalisten. Han blev udlært på Sønderjyden i Sønderborg i 1969 og har også arbejdet på bl.a. B.T. og Radio Syd”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...