Hørup Plejecenter: Snart tid til gode grin

23. marts 2015 Sydals

Den sønderjyske – og alsiske – dialekt kommer til at dominere, når der holdes et arrangement for pensionister på Hørup Plejecenters aktivitetscenter onsdag den 1. april fra klokken 13.30.

dk/wp-content/uploads/2014/12/Pressefoto-af-Flemming-Nielsen-Egernsund-200×300.jpg” alt=”Flemming Nielsen har succes med at underholde på synnejysk.” width=”200″ height=”300″ /> Flemming Nielsen har succes med at underholde på synnejysk.

“Og det er ikke en aprilsnar”, lover journalist Flemming Nielsen fra Egernsund. Det er ham, der står bag “Man i e’ tyn – å kuen i e’ balle”, som han tror nok skal få det modne publikum i højt humør.

Arrangementet er fyldt med vitser, sjove historier, digte og meget andet – altsammen på dialekt. Og der er næsten ingen grænser for, hvad Flemming hiver op af sin gamle kuffert, genstande, som deltagerne skal komme med bud på, hvad hedder på sønderjysk/alsisk. F.eks. har en gravhund en helt særlig betegnelse på Sydals.

For kort tid siden underholdt Flemming Nielsen 57 deltagere i husholdningsforeningen på Kegnæs. Og få dage senere var ikke færre end 110 mødt op til det samme arrangement i Ældre Sagen i Gråsten, så der måtte hentes ekstra borde og stole ind i salen i Ahlmannsparken.

“Pensionister i Hørup og omegn kan allerede nu begynde at overveje, hvad en vagabond – og en napoleonskage – hedder på den lokale dialekt”, siger journalisten. Han blev udlært på Sønderjyden i Sønderborg i 1969 og har også arbejdet på bl.a. B.T. og Radio Syd”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk