Hvem skal have regionens frivillighedspris?

10. januar 2022 REGIONALT

Mange syddanskere yder hver dag en frivillig indsats på regionens sygehuse, sociale centre og andre steder i sundhedsvæsenet. Det kan være lige fra at vise vej på et sygehus til en gåtur og en snak på et socialt center eller hurtig førstehjælp.

De frivillige indsatser er værdifulde for både patienter og pårørende og supplerer den professionelle indsats på allerbedste måde. Det ønsker regionen at sætte fokus på og takke for, og derfor uddeles Frivillighedsprisen nu for sjette gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den består af en hovedpris på 50.000 kroner, to mindre priser på hver 10.000 kroner og som noget nyt en publikumspris på 10.000 kroner, hvor det er syddanskerne, som kan stemme direkte på deres favorit.

”Jeg håber, at rigtig mange vil være med til at indstille frivillige, som fortjener et særligt klap på skulderen for deres indsats. De mange frivillige er nemlig med til at gøre en stor forskel i det daglige for både patienter, pårørende og borgere. Det er vi meget taknemmelige for, og det vil vi gerne hylde ved at uddele Frivillighedsprisen”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt konkret indstiller man senest 4. februar sin favorit eller favoritter ved at udfylde et indstillingsskema på Region Syddanmarks hjemmeside .

Man kan indstille en enkeltperson eller en frivillig organisation, som gør eller har gjort en forskel for patienter, pårørende eller borgere på et af regionens sygehuse, på et socialt center eller et andet sted i det regionale sundhedsvæsen. Man kan også indstille en afdeling, et center eller en medarbejder i regionen, som gør en særlig indsats for at styrke inddragelsen af frivillige.

Artiklen fortsætter under annoncen

En dommerkomité vælger seks nominerede blandt de indstillede, som skal dyste om henholdsvis hovedprisen på 50.000 kroner og to priser på hver 10.000 kroner. Det er også dommerkomiteen, der finder de tre vindere. Som noget nyt er der i år indstiftet en publikums-pris på 10.000 kroner, hvor syddanskerne kan stemme direkte på en kandidat via regionens hjemmeside.

Præmiepengene går til den afdeling eller institution, som vinderne er knyttet til. Her bruges de til at videreudvikle samarbejdet med de frivillige eller til at skabe endnu bedre rammer for den frivillige indsats i afdelingen eller på institutionen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...