Ikke umuligt at sidde i både Folketinget og Byrådet

21. oktober 2020 KV21

Ellen Trane Nørby fortalte tirsdag til SønderborgNYT, at hun gerne vil være borgmesterkandidat for Venstre i Sønderborg.

“Og vinder hun borgmesterposten, så er det klart, at hun siger farvel til Christiansborg”, siger Venstres Daniel Staugaard til SønderborgNYT.

“Om Ellen Trane Nørby flytter stemmer nok henover midten til at vinde borgmesterposten, kan jeg ikke sige. Men jeg tror, hun flytter nogle og det er ikke så mange, der skal til for at danne blåt flertal”, siger Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at DFs spidskandidat, Stefan Lydal, i sagens natur skal pege på sig selv som borgmester.

“Men Dansk Folkeparti er jo et blåt parti”.

Dobbeltmandat er ikke en umulig opgave

Jan Rytkjær Callesen fortæller til SønderborgNYT, at hvis det ikke lykkes Ellen Trane Nørby at vinde borgmesterstolen ved det næste kommunalvalg, så kan hun være en del af både Byrådet og Folketinget.

“Hvis hun vælger kun at være med i et udvalg i Byrådet, så er det ikke mange møder hun skal med til og det gør, at hun så også kan passe sine opgaver i Folketinget”, siger Jan Rytkjær Callesen fra Dansk Folkeparti. Han har selv prøvet at være i både Folketinget og Byrådet.

“Nogle gange er folketingsmedlemmer på rejser og det gør jo, at der skal meldes afbud til byråds- og udvalgsmøder”, siger Jan Rytkjær Callesen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk