Ingen planer for at højvandssikre området omkring Sønder Havnegade

3. februar 2022 Samfund
Foto: Havvandstanden stiger frem mod 2100
Foto: Havvandstanden stiger frem mod 2100

Som SønderborgNYT kunne fortælle i går, så forventes havvandstanden at stige med en meter frem mod 2100 og det betyder, at beboere og forretninger langs Sønder Havnegade må forvente mere havvand i gaderne fremover – og Sønderborg Kommune har ingen konkrete planer om højvandssikring for at imødegå den højere havvandstand.

”Der er endnu ikke foretaget nogen beskyttelse i forhold til forhøjet vandstand langs Nørre- og Sønder Havnegade. Vejene ligger meget lavt, og det bærer måden som husene er bygget på også præg af – med høj sokkel og højtsiddende døråbninger. Det har altid været et vilkår, at vejen ind imellem står under vand”, siger Lisbeth Møller Jensen, som er afdelingsleder ved Vand og Natur i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ind til nu, er højvandet håndteret på bygningsniveau ved, at de nye byggerier er bygget i en højere kote.

”Det er noget, som der har været stigende opmærksomhed på efterhånden som projektet Byens Havn er skredet frem og i den seneste lokalplan må gulvkoten i stueetagen ikke ligge under kote 3-3,5 meter og eksempelvis ligger stuegulvet i Alsik på 4,5 meter. Men det hjælper ikke det eksisterende byggeri, eksempelvis de gamle fiskerhuse i Havbogade”, siger Lisbeth Møller Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere forhold gør det komplekst at sikre havnefronten i Sønderborg på en god måde.

”På nuværende tidspunkt er der ingen konkrete planer, men i den nye ‘Handleplan for Klimatilpasning’, som blev behandlet på mødet i Natur, klima- og Miljøudvalget i går onsdag, lægger op til, at der skal laves en strategi for, hvilken retning vi vil følge”, siger Lisbeth Møller Jensen.

Det er forvaltningen der er kommet med et forslag til ‘Handleplan for Klimatilpasning 2022’. I handleplanen er der opstillet indsatser, som skal sikre by og land mod forventede klimabetingede ændringer i nedbørsmængde og stigende vandstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fokus de førstkommende år bliver at skabe et stærkt beslutningsgrundlag, så løsninger i risikoområder i kommunens byområder fastlægges og laves på et kvalificeret grundlag og enkelte steder viser planen, hvor der allerede nu kan gennemføres indsatser og laves skitseprojekter, oplyser Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...