Ingen sejlads den kommende uge – Færgen Bitten skal på værft

11. marts 2021 Sundeved

Skal du på arbejde på Nordals i næste uge og kommer fra Kværs, Blans eller et andet sted i Jylland, så skal du være opmærksom på, at sejladsen på ruten mellem Hardeshøj og Ballebro er indstillet fra og med mandag den 15. marts til og med lørdag den 20. marts 2021.

Årsagen er, at Færgen Bitten skal på værft for at få lavet de årlige tjek ved Søfartsstyrelsen, skriver Sønderborg Kommune. Derudover skal der udføres diverse småreparationer og malerarbejde på færgen. Samtidig skal hovedmotoren hovedrenoveres, og der skal installeres en aksegenerator. Den vil give en dieselbesparelse, så det samlede dieselforbrug falder med cirka 15 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Færgen Bitten forventes at være tilbage i normal drift igen søndag den 21. marts. Fordi både hovedrenovationen af hovedmotorer og installationen af akselgenerator er en større operaton, kan der være risiko for at tidsplanen kan skride. Men man kan altid holde øje med færgens hjemmeside eller tilmelde sig en gratis SMS service, hvis man vil være sikker på at få besked, når færgen er i normal drift igen.

Hvert andet år skal hele færgebesætningen på kursus i brand og søredning og det kursus er lagt ind i kalenderen samtidig med, at færgen er på værft.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...