Iværksættervirksomhed vil reducere emballageforbruget i webhandlen drastisk

14. april 2021 Erhverv

Der bliver aktuelt sendt henved 120 millioner pakker rundt i Danmark som resultat af køb på nettet. Væksten i dansk nethandel er under coronapandemien ganske enkelt eksploderet. Det er forbruget af emballage i form af papkasser og forskelligt fyld også. Det nærmer sig nu 50.000 tons papaffald. Det har iværksættervirksomheden PERO Solutions A/S tænkt sig at ændre dramatisk med en ny og væsentligt mere bæredygtig, cirkulær løsning.

 ”Vi er inspireret af de af FN’s Verdensmål, der fokuserer på industri, innovation og infrastruktur, bæredygtige byer og lokalsamfund, ansvarligt forbrug og produktion, klimaindsats og partnerskab for handling. Når genbrugsstationer rundt om i Danmark i perioder siger nej til mere pap­emballage, så er det tid til at finde en løsning på et så enormt ressourcespild”, siger projektleder Nina Rosenkilde Jessen fra PERO Solutions.

Artiklen fortsætter under annoncen

Administrerende direktør Sig Poulsen er helt overbevist om, at PERO Solutions kan blive en både rentabel og succesrig virksomhed:

”Vi tror på, at vi kommer på markedet på det helt rigtige tidspunkt, hvor ​​verden stiller krav om bæredygtighed og mere klimavenlige løsninger til alle udfordringer. Vi har en del af løsningen, når det handler om emballage i forbindelse med nethandel”, siger han i en pressemeddelelse.

Pero Solution er mere it end indpakning

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er teknologisk og logistisk nytænkning, der udgør rygraden i den ambitiøse iværksætter­virksomhed, hvis udspring er Sønderborg. Her har en anden og allerede succesrig aktør i forhold til webhandel og pakketransport også sit hovedsæde; SwipBox. Og det er netop en videreudvikling og intelligent anvendelse af samme it-principper, der er udgangspunktet for PERO Solutions emballage­­løsning. Det er en computerchip og det bagvedliggende it-system, der betyder, at genanvendelighed i form af emballagecirkulation er blevet mulig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den digitale løsning kan samtidig medvirke til effektivisering af både håndtering af forsendelser, ved sortering og pakning af fragtbiler og i selve planlægningen af kørslen. Der kan potentielt spares både tid og kørte kilometer, og netop transport er en af de mest klimabelastende dele af webhandel.

”Vi samarbejder med plastproducenter om at fremstille en optimal og stærk transportkasse, der kan genbruges op til 1000 gange. Og vi håber, at vi i stordrift vil kunne anvende mindst 60 % oceanplast i disse cirkulære emballager”, forklarer Nina Rosenkilde Jessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den grundlæggende idé er simpelthen, at forbrugeren, når et køb er modtaget i en pakkeboks/ pakkeshop eller leveret af fragtmand til døren, tager sine varer og efterlader transportkassen, der herefter recirkuleres, rengøres og genanvendes af webshoppen. Hele systemet gøres muligt af en computerchip og PERO Solutions it-system.

Tror på succes

”Vi har patenteret flere led i vores løsning, som vi er i færd med at teste i samarbejde med et par webshops, så vi er temmelig sikre på, at vi står med en god og bæredygtig løsning. Vi anslår, at vores løsning kan anvendes til ca. 40 % af alle pakker, der indgår i webhandlen i dag”, påpeger Stig Poulsen, der håber, at virksomhedens løsning kan blive markedsført i Danmark fra sommeren 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er PERO Solutions forventning, at virksomhedens bæredygtige løsning vil blive efterspurgt af både progressive webshops, der kigger på eget klimaaftryk og bæredygtighed, ligesom man håber på, at mange kunder vil lede efter webshops, der kan tilbyde en bæredygtig løsning.

”Der vil formentlig også være transportører, der kan se en fordel i vores løsning”, siger Stig Poulsen, der allerede har haft kontakt til flere interesserede.

PERO Solutions regner med, at man kan være i fuld drift i Danmark og de øvrige nordiske lande i løbet af et års tid. Derefter står resten af Europa og senere USA på ønskesedlen.

”Vi indrømmer gerne, at vi er født ambitiøse, men vi mener også, at vi har en løsning, der giver os noget at have den ambition i”, fastslår Stig Poulsen, der fortæller, at PERO Solutions har sikret sig finansiering til de første faser af sin udvikling.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...