Jan Prokopek: Er Venstre og DF gået i panik?

20. februar 2021 Politik

Måske er det udsigten til det kommende kommunalvalg og tallene fra meningsmålingerne, der har fået Venstre og Dansk Folkeparti til at løbe fra aftalen om at søge dispensation og dermed rive færre boliger på Søstjernevej ned.

Det tænker formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek.

“Det ser ud som om de to partier er i panik på grund af meningsmålinger, der jo i en eller anden grad vil slå igennem til kommunalvalget. Men de to partier har bare glemt, at her i Sønderborg sætter byrådsmedlemmerne sig sammen og snakker om tingene, så der kommer en løsning. Byrådsarbejde i Sønderborg er slet ikke som det politiske arbejde på Christiansborg”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag bragte SønderborgNYT en pressemeddelelse fra Venstre og Dansk Folkeparti. De vil ikke lægge navn til  dispentationsansøgningen – som de tidligere bakkede op – men vil have taget den ‘tekniske omklassificering af ungdomsboligerne’ ud af ansøgningen.

“Jeg har læst deres pressemeddelelse flere gange og der er rigtigt mange fejl i den og blandt andet vil vi ikke omdanne hele blokke til ungdomsboliger. I hver opgang i 12 blokke er midterlejlighederne et-værelses og i dag kaldes de familieboliger. Det er halvdelen af dem, vi vil lave til ungdomsboliger – og ungdomsboliger er ikke studieboliger”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ghetto-indsatsen

Boligområderne Nørager og Søstjernevej med flere kom i december 2020 på regeringens hårde ghettoliste efter fem år på den såkaldte bløde ghettoliste. Placeringen på den hårde ghettoliste skyldes, at området på en række parametre som blandt andet kriminalitet, indkomst og manglende arbejdsmarkedsdeltagelse i mere end en fem-årig periode har ligget dårligt, og hvor der ikke er sket tilstrækkelige positive ændringer, så overgår boligområdet til den hårde ghettoliste.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget har vi arbejdet meget på at gøre området bedre og havde vi bare fået 12 mere i arbejde, så ville vi ikke blive ramt på antallet af personer, der står udenfor arbejdsmarkedet”, siger Jan Prokopek og tilføjer:

“En del af de mennesker, som bor i området er folke- og førtidspensionister. De er i sagens natur ikke i job eller uddannelse, Det kan vi ikke ændre på”.

“Når det handler om antallet af dømte kriminelle, så ser det bedre ud i Nørager og Søstjerne-området end i resten af Sønderborg”, siger Jan Prokopek.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Antallet af sygemeldinger fra uddannelse, job, aktivering og sprogskole er kommet ned, fordi vi ansatte en sygeplejerske. Og indkomsten i områderne er også i plus, så Venstre og Dansk Folkeparti tager fejl”.

Altså har kommunen skabt en del positive resultater og det er dem, der er grundlaget for at søge om dispensation, så der rives 224 boliger – og ikke 336 – ned.

Borgmesterens ansvar

”Jeg synes det er tankevækkende, at borgmesteren ikke vil erkende, at Sønderborg i dag står med en hård ghetto fordi socialdemokraterne i Sønderborg Kommune ikke har villet være med til at stille krav, sikre tryghed og få folk i arbejde. Kommunen har haft fem år med blinkende advarselslygter, hvor området har været på den bløde ghettoliste, og alt for lidt er sket”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti i den fælles pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Godt nok har borgmesteren det overordnede ansvar for, hvad der sker i de politiske udvalg, men til daglig ligger ansvaret for arbejdet i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget hos mig”, siger udvalgsformand Jan Prokopek

“I de år vi har arbejdet med ghettoindsatsen, så har jeg ikke hørt ét eneste forslag – til hvad vi kan gøre – fra udvalgsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti og Venstre”, siger udvalgsformanden.

Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalgets medlemmer er: Jan Prokopek, Socialdemokratiet, Niels Ole Bennedsen, Socialdemokratiet, Gerhard Bertelsen, Slesvigsk Parti, Daniel Staugaard, Venstre og Dorthe Mehlberg fra Dansk Folkeparti.

Læs også: Venstre og DF – Der er behov for et ghettoopgør – og ikke teknisk boligsnyd

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...