Kommunalt støttet konference fravælger Sønderborg til fordel for Sharm el-Sheikh i Egypten

15. oktober 2022 Politik
Konferencen skulle være holdt på Alsion
Konferencen skulle være holdt på Alsion

Foreningen Impact2030, som står bag erhvervskonferencen Impact the Future, har aflyst den planlagte konference i Alsion, som skulle være holdt den 1. og 2. november. I stedet vil Impact the Future deltage til COP27, som holdes i Sharm el-Sheikh, hvor ProjectZero vil blive præsenteret som en case.

“Vi har i år valgt, at Impact the Future 2022 repræsenteres under COP27, hvilket er kommet ind som en helt særlig mulighed. Vores tilstedeværelse og afholdelsen af konferencen i Sharm el Sheikh er finansieret udelukkende via projektets globale partnere, heriblandt BMW-foundations og Nordisk Ministerråd, og vi ser meget frem til, hvad det kommer til at bringe af muligheder,” siger Sissel Hansen, head of program & speakers hos Foreningen Impact2030, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har støttet konferencen økonomisk og borgmester Erik Lauritzen er ærgerlig over, at konferencen ikke bliver til noget i år.

”Jeg er først og fremmest ærgerlig over, at det ikke er lykkedes at gennemføre konferencen her i Sønderborg og at det ikke er lykkedes folkene bag Impact the Future at få den resterende finansiering på plads, men det er et lille plaster på såret, at Sønderborg Kommune bliver repræsenteret virtuelt på COP27”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT og understreger, at ingen fra Sønderborg Kommune skal deltage fysisk ved COP27.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen Impact2030 fik i sommers bevilliget penge fra Sønderborg Kommune til for at holde konferencen i Sønderborg, og trods årets deltagelse i Sharm el-Sheik, arbejdes der stadig på højtryk med udviklingen af næste konference i Sønderborg.

“Vi er i dialog med kommunen om udskydelse af brug af pengene til at holde konferencen i Sønderborg 2023 og fremadrettet. Vi ser positivt på den her mulighed, da det giver sekretariatet mulighed for at integrere projektet endnu mere i Center for Verdensmål og sikre finansiering fra andre partnere, hvilket jo kun styrker de fremtidige konferencer og skaber et stærkt standpunkt”, siger Sissel Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen håber at samarbejdet kan fortsætte, men økonomisk kan Sønderborg Kommune ikke bakke yderligere op.

”På næste møde i økonomiudvalget skal vi tage stilling til vores medfinansiering af Impact the Future, herunder de penge som allerede er sat af til arrangementet i år, men det er klart, at når der ikke bliver nogen konference i Sønderborg i år, så kan vi heller ikke støtte det økonomisk i år”, siger Erik Lauritzen og tilføjer, at Impact the Future passer godt ind i Sønderborg Kommunens tænkning og visioner om bæredygtighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Impact the Futures deltagelse til COP27 finansieres via foreningen Impact2030 øvrige partnere, og ikke med Sønderborgs Kommunes bevilligede konference-penge, der netop skal øremærkes til konference-udviklingen i Sønderborg, oplyser Foreningen Impact2030.

”Jeg håber, at vi kan fortsætte samarbejdet til trods for deres udfordringer med at finde sponsorer, men det er også klart, at Sønderborg Kommune hverken kan eller vil bakke yderligere op økonomisk i en tid, hvor vi skal skære ned mange andre steder”, siger Erik Lauritzen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...