Kommunen vil have endnu flere til at deltage i kommunalvalget

17. november 2020 KV21

Der er kommunalvalg den tredje tirsdag i november næste år og Sønderborg Kommune ser gerne, at alle der har lov til at stemme, bruger deres stemmeret, hvilket lykkedes ved seneste kommunalvalg i 2017, hvor Sønderborg havde en valgdeltagelse, der lå over landsgennemsnittet

Derfor ønsker forvaltningen, at Økonomiudvalget skal drøfte, hvilke befolkningsgrupper og hvilken type af tiltag, der skal til i 2021 for at skabe fokus på demokratiforståelsen, så det igen giver en høj valgdeltagelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune valgte ved sidste valg at have et øget fokus på at få de unge aktiveret til at stemme, fordi den gruppe – generelt i hele landet – har en lav valgdeltagelse.

Modsat Folketingsvalgene kan man ved kommunalvalget godt stemme, selvom man ikke er dansk statsborger, men der ses også generelt at være lav stemmedeltagelse ved borgergrupper med anden etnisk herkomst end dansk.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...