Konferencen ’Impact The Future’ søger om flere penge fra kommunen

9. februar 2021 Politik
Pressefoto
Pressefoto

I november måned sidste år var der lagt op til en stor konference – ’Impact The Future’ – i Sønderborg, men som andre arrangementer, blev den opgivet som et fysisk arrangement på grund af Corona-restriktioner og blev i stedet holdt virtuelt.

Sønderborg Kommune støttede dengang konferencen med 200.000 kroner og gratis lån af Teatersalen, men nu skal der bruges flere penge.

Arrangørerne bag konferencen håber nu på, at de kan gennemføre konferencen i juni måned, men det koster ekstra og derfor skal Økonomiudvalget behandle en ansøgning på yderligere 100 000 kroner, som skal dække de ekstra omkostninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der opstår nogle nye udgiftsposter, når man udskyder så stor en event, hvor de største poster blandt andet er projektledelse- og udvikling, program og booking af speakere, yderligere omkostninger ved udskydelse af speakere samt administration”, oplyser Adrian Fey fra foreningen ‘Impact The Future’ i et skriftligt svar til SønderborgNYT.

Skulle arrangørerne ikke få de ekstra penge fra Sønderborg Kommune, vil konferencen blive holdt alligevel:

“Vi kommer til at gennemføre konferencen i år også selvom Sønderborg Kommune ikke bevilger de ekstra 100.000 kroner, men det er en forudsætning, at vi har et stærkt samarbejde omkring mål, vision og økonomiske ressourcer fra Sønderborg Kommune fremover”, siger Adrian Fey, der ikke ønsker at oplyse, hvor mange ekstra omkostninger der samlet set skal findes penge til:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg Kommune er en af flere partnere, der skal være med til at at finansiere de ekstra omkostninger og vi har blandt andet en ansøgning ude hos Nordisk Ministerråd og andre kommercielle partnere”, siger Adrian Fey, der tirsdag aften skriver til SønderborgNYT, at live eventen i november måned sidste år ikke var ‘Impact The Future’ konferencen, men et pilot live stream event, som blev skabt gratis for alle, for at komme i gang med projektet, skabe opmærksomhed og påbegynde ‘impact’ på verdensmåls-agendaen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Op til konference sidste år spillede Coronaen også ind og blot en måned før konferencen skulle holdes, var der solgt 180 af de 430 billetter, hvilket var mindre end forventet:

”Corona-situationen gør, at vi  har bemærket en tilbageholdenhed hos de lokale virksomheder, da virksomhederne har indført restriktioner for deres medarbejdere om deltagelse i større arrangementer og det er nok den væsentligste årsag til, at vi endnu ikke har fået fyldt koncertsalen op endnu”, sagde Andreas Nielsen, projektleder hos ‘Impact the Future’ til SønderborgNYT i oktober måned sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge arrangørerne er konferencen, ’Impact The Future’, skabt med det formål af bygge bro mellem de mange aktører, der spiller en vigtig rolle i at skabe et bæredygtigt samfund til gavn for alle – og omdrejningspunktet for konferencen er den transformering af samfund og økonomier, der opleves ved, at skulle erstatte den fossile økonomi med bæredygtige og vedvarende ressourcer.

Bag foreningen, “Impact The Future”, står partnerne bag Culture Works og Startup Guide, som tæller blandt andre Sissel Hansen som er opvokset i Sønderborg og har skabt den verdensomspændende bogserie, ’Startup Guide’

Artiklen fortsætter under annoncen

Økonomiudvalget skal behandle ansøgning om de ekstra 100.000 kroner på onsdagens udvalgsmøde.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...