KV21 – Debat: Ellen Trane Nørby forklarer SF det begrænsede frie valg i hjemmeplejen

15. september 2021 KV21

Borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby, Venstre, skriver:

Jørgen Jørgensen fra SF skyder med løst krudt i sit indlæg på SønderborgNYT. Og beklageligvis synes det også, at han har misset, hvad sagen egentlig handler om. For nej, den handler ikke om, at nogen har tabt et udbud. Den markante forringelse af de ældres frie valg af hjemmehjælp skyldes, at socialdemokraterne er løbet fra den aftale alle byrådet partier lavede om, at der fortsat skulle være mindst to private udbydere af hjemmehjælp i Sønderborg Kommune. Det er trist. Og dem det går mest ud over, det er de ældre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg holder grundlæggende af Jørgen Jørgensens politiske engagement og sociale indignation. Og derfor forstår jeg ikke, at han vil forsvare forringelser af ældreområdet. Det frie valg handler om at sætte det enkelte menneske over systemtænkningen. Det gælder uanset om vi taler de ældres hjemmehjælp, det frie valg i hospitalsvæsenet eller når forældre vælger skovbørnehaven eller dagplejen til deres børn, frem for den integrerede institution henne om hjørnet.

Vi er alle forskellige, har forskellige behov og prioriteter. Da jeg i sidste uge talte med den ældre borger, Inge, der ikke længere må få den hjemmehjælp fra danske diakonhjem, som hun er tryg ved, så handlede det jo ikke kun om tryghed ved de hjemmehjælpere hun kendte og de værdier danske diakonhjem bygger på. Det handler også om, at hun trods sin alder på snart 100 år ikke ville umyndiggøres af politikere, der mener, de ved bedre end hende og som ikke vil respektere, at de ældre selvfølgelig er gamle nok, til at kunne bestemme selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kære Jørgen Jørgensen, hvis du virkelig kærer sig om de ældres velfærd, så burde SF stå sammen med Venstre og tage de ældres parti. Være med til at sikre, at de, som har arbejdet og bygget vores samfund op og betalt deres skat i mange år, sikres en reel valgfrihed mellem flere leverandører af hjemmehjælp i Sønderborg Kommune.

Ja, det frie valg og det at spørge til prisen, når vi som politikere bruger folks penge, har i mange sammenhænge også været med til at gøre ting billigere. Men først og fremmest handler frit valg – også på ældreområdet – om at sætte det enkelte menneske over systemet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...