KV21 – Debat: En borgmester skal kunne bygge bro henover midten

13. november 2021 KV21

Borgmesterkandidat Stephan Kleinschmidt skriver:

Dagene til valget kan tælles på én hånd. Mens vi er i valgkampens slutspurt, vil vi gøre status og kigge fremad mod en ny valgperiode.

I al beskedenhed vil jeg påstå, at Slesvigsk Parti og jeg har bevist vores værd de seneste 16 år. Vi har søgt indflydelsen, når muligheden var der. Vi har samarbejdet med dem, der ville. Og som det eneste parti har vi været en del af samtlige konstitueringer og budgetaftaler siden 2005. Vi har om nogen taget ansvar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti har i øjeblikket fem mandater i byrådet. De seneste fire år har vi skabt resultater og taget flere initiativer end nogensinde før. Konkret har vi stået i spidsen for kulturen, turismen og erhvervslivet.  Resultaterne taler for sig selv. Erhvervsklimaet er i top, turismen boomer og kulturen blomstrer.

Konkret har vi i Slesvigsk Parti været initiativtager til både Ungdomskulturhuset, som åbnede i 2019 og Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten, som slog havelågerne op i 2020. Ambitionen om en ny og bæredygtig skøjtebane indfries i 2022. Vores ideer bliver til virkelighed. Vi har også sat vores aftryk på børne- og familieområdet. Der investeres i skolernes indeklima og læringsmiljøer. Familierådgivningen er styrket. Frivillige i sociale foreninger forsikres. Flere udsatte børn får mulighed for et aktiv fritidsliv. Der tilbydes gratis psykologhjælp og faglige indsatser til børn og unge med ondt i sjælen. Det er vi stolte over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også i 2021 har vi i Slesvigsk Parti søsat en række konkrete initiativer. For eksempel en ny cykelbro på Kong Chr. Xs Bro, der skal øge trafiksikkerhed og binde byen bedre sammen. Etablering af et parkeringsanlæg under terræn, så vi kan skabe nye grønne byrum.

I kommende valgperiode vil Slesvigsk Parti insistere på, at vi fortsat går forrest i den grønne omstilling. Vi er godt på vej mod nullet i 2029.  Det kræver fortsat modige og svære beslutninger – også de kommende år. Dem er vi klar til at tage. Samtidig vil vi arbejde henimod, at Sønderborg Kommune også bliver neutral i forhold til forbrug af ressourcer og miljøaftryk inden 2045.

Artiklen fortsætter under annoncen

I næste valgperiode skal vi også have et endnu større fokus på vores børn og unge. Vi foreslår, at Sønderborg senest 2025 certificeres som Børnevenlig By og Kommune af UNICEF. Formålet er at skabe sunde og trygge rammer for kommunens børn, så alle får de bedste muligheder for trivsel og udvikling.

Igennem 16 år har jeg og Slesvigsk Parti arbejdet målrettet for at fremtidssikre og udvikle vores kommune. Vi har søgt indflydelsen og fundet løsningerne.  Tiden er inde til et bredt og langvarigt samarbejde henover midten. Det kræver en borgmester med solid erfaring, en pragmatisk tilgang til politik og en villighed til at bygge bro henover midten.

Jeg er klar til at tage fat.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...