KV21 – Debat: Er det en idé at kunst og kultur rykker ud i butikker og varehuse?

21. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Else Christensen-Redzepovic, Socialdemokratiet, skriver:

RETAIL INNOVATION hedder den nye trend, hvor kunst og kultur rykker ud i butikker og varehuse kan man læse i Kulturmonitor i dag.

Hvad mon detailhandlen og varehuse i Sønderborg Kommune tænker om det?

Hvad med poetry-slam mellem skruer og haveredskaber, litteraturlæsninger i tebutikker, teaterforestilling mellem planter og frø, DJ´s mellem mobiltelefoner og tv apparater, hip-hop mellem senge og gardiner, kunstudstillinger mellem vaskepulver og hvidløg og flashmobs i gågaden?

Kulturmonitor skriver, at i september bød IKEAs fysiske og digitale univers på kunstneriske udtryk – fra lyd- og lysdesign til maler- og fotokunst samt poesi. ‘Gennembrud’ hed initiativet, der satte en række unge kreative talenter i centrum.

Artiklen fortsætter under annoncen

På IKEAs opfordring har kunstnere sat virksomhedens produkter i scene med værker, der holder dagligdagens møbler og remedier op imod bla coronakrisen, men også andre af kunstnernes personlige indfald.

REMA gør det også – og som Rema-udstillingens kurator fra kunstakademiet Ba Bladh udtalte til Belingske:

“Når kunsten bliver tilgængelig på denne måde, kan den besvare nogle andre spørgsmål og få nogle andre røster ind i en debat, som nogle gange er rimelig lukket”.

Med øget digitalhandel på nettet kan man forestille sig, at kunstnerisk nytænkning af de fysiske butikker vil kunne give brugerne helt nye indkøbsoplevelser – helhedsoplevelser med kunstneriske, inkluderende og dannelsesmæssigt elementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...