KV21 – Debat: Erik Bach giver det kommende Teknik- og Miljøudvalg nogle opgaver

13. november 2021 KV21
Als Knejtene. Arkivfoto
Als Knejtene. Arkivfoto

Erik Bach, Sydals, skriver:

At vi mangler cykelstier – og dem vi har skal vedligeholdes – er ikke noget nyt. Der kommer jo flere cykellister som kører i grupper – og en del af dem er pensionister. En gruppe som vi glemmer er knallerter. Dem kommer der flere af. Der findes nu flere klubber, som kører hyggeture. Særlig Puch Maxi er i fremmarch og der kommer flere. Tucbilerne ser jeg også flere af og de er også henvist til cykelstier. Lukkede el-køretøjer kommer der også flere af. Her er en opgave de næste fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal vel også have flere busser på Sydals, et område som jeg kender, men der er nok også andre steder der mangler. Jeg kan ikke se mening med gratis buskort, når der ingen busser kører.

Cykler man fra Skovby og drejer ind mod Høruphav, er det noget diller-daller, fordi der ikke er lavet plads til cykler og knallerter. Mange overser cykelstien mod syd og kører så i venstre-højre-sving før de finder en cykelsti. Kan det ikke laves bedre?

Jeg ser fortovet på Borgmester Andersen Vej omlægges. Jeg kan nemt finde fortove i en sørgelige forfatning i kommunen. Husk, at der skal vedligeholdes, når man laver nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke kun legepladser, der skal være kørestolvenlige, men hele kommunen.

Det koster alt sammen penge. Hvad koster et færdselsuheld i gennemsnit, hvor den bløde trafik er indblandet i?

I gågaden møder jeg ikke nogle forhindringer, når jeg færdes der som handicappet. Det er nok ikke det pæneste stykke arbejde der er udført. Det må man leve med. Jeg kunne godt bruge en handicapplads ved Føtex øverst i Perlegade.

Man kan ikke bare komme og sige, at vi skal have flere cykelstier uden at sige, hvor pengene kommer fra. Det ser man tit i valgkampen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan spares på rengøring ved at bruge robotstøvsuger. De fås til omkring 800 kroner og er sikkert tjent ind på 6 måneder.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...