KV21 – Debat: Vi skal skabe et nationalt fyrtårn for landbrugets grønne omstilling

12. november 2021 KV21

Byrådskandidat Kjeld Stærk, Venstre, skriver: 

I forlængelse af offentliggørelsen af Venstres Grønne valgprogram, hvor landbrugets også indtænkes, vil jeg foreslå, at Sønderborg Kommune støtter etableringen af en projektgruppe med hovedsæde på Gråsten Landbrugsskole, som indledningsvist får tre opgaver:

Formulere en lokal handleplan for den grønne omstilling af landbruget- som efterfølgende kan være til inspiration for andre kommuner

Etablere minimum to demonstrationsanlæg i første runde, f.eks:

Artiklen fortsætter under annoncen

Grøn protein fremstilling

Digitalisering sammen med SDU-Sønderborg, Danfoss mv.

Søge internationale/nationale fonde for midler til den forsatte udvikling.

I dag henter den lokale industri sammen med Vækstrådet og SDU store offentlige midler til den grønne omstilling. Landbruget skal bygge på disse kompetencer og lære at gøre det samme.

Landbrugets grønne omstilling er i sin vorden.  Det ligger til højrebenet, at Gråsten tager førerskabet i at blive et nationalt fyrtårn.  Det vil højne landbrugets profil, tiltrækningen til erhvervet og samtidigt bidrage til udviklingen i den østlige del af kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...