KV21 – Debat: Vi skal skabe et nationalt fyrtårn for landbrugets grønne omstilling

12. november 2021 KV21

Byrådskandidat Kjeld Stærk, Venstre, skriver: 

I forlængelse af offentliggørelsen af Venstres Grønne valgprogram, hvor landbrugets også indtænkes, vil jeg foreslå, at Sønderborg Kommune støtter etableringen af en projektgruppe med hovedsæde på Gråsten Landbrugsskole, som indledningsvist får tre opgaver:

Formulere en lokal handleplan for den grønne omstilling af landbruget- som efterfølgende kan være til inspiration for andre kommuner

Etablere minimum to demonstrationsanlæg i første runde, f.eks:

Artiklen fortsætter under annoncen

Grøn protein fremstilling

Digitalisering sammen med SDU-Sønderborg, Danfoss mv.

Søge internationale/nationale fonde for midler til den forsatte udvikling.

I dag henter den lokale industri sammen med Vækstrådet og SDU store offentlige midler til den grønne omstilling. Landbruget skal bygge på disse kompetencer og lære at gøre det samme.

Landbrugets grønne omstilling er i sin vorden.  Det ligger til højrebenet, at Gråsten tager førerskabet i at blive et nationalt fyrtårn.  Det vil højne landbrugets profil, tiltrækningen til erhvervet og samtidigt bidrage til udviklingen i den østlige del af kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...