KV21: Det bli’r i familien, siger to Venstre-kandidater

14. november 2021 KV21

Thomas Worm Larsen og Maria Frost Andresen har meget til fælles. De er fætter og kusine og stiller begge op som kandidater til byrådet, begge to for Venstre, og så er de begge to vokset op i den tidligere Augustenborg Kommune

For fem år siden troede hverken Thomas Worm Larsen eller Maria Frost Andresen, at de en dag ville gå ind i politik. Men i 2017 blev Thomas Worm Larsen valgt ind i byrådet for Venstre og i år er hans kusine kommet med på Venstres kandidatliste.

”Maria og jeg gik på samme årgang på overbygningen i Augustenborg Skole, hang ud på Hertug Burgeren efter skoletid, og vores familier var tit sammen. Så man kan roligt sige, vi kender hinanden rigtig godt, så jeg var selvfølgelig glad for at høre, Maria havde besluttet sig for også at gå ind i politik”, fortæller Thomas Worm Larsen, der er opvokset i Pindeholm, mens Maria Frost Andresen boede i Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

De var de første to i familien, der fik en studentereksamen, og ingen af dem er opflasket med politik hjemmefra eller har en fortid i ungdomspolitik. Interessen for at gå ind i politik kom først langt senere for begge.

”I takt med at vi har fået familie og børn og vi har vores hjem, vores arbejde og vores hverdag i Sønderborg Kommune er interessen for at bidrage til udviklingen i kommunen også blevet større. Det gælder selvfølgelig hele Sønderborg Kommune, men der er ingen tvivl om, at vi begge to har et hjerte der banker for Augustenborg”, siger Maria Frost Andresen i en pessemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Thomas Worm Larsen og Maria Frost Andresen mener, at Augustenborg-området har et kæmpestort potentiale, som mangler at blive forløst. Landbrugs- og Fiskeristyrelsens flytning til Augustenborg Slot tilbage i 2016 var et stort skridt i den rigtige retning, men Augustenborg har brug for mere.

”Siloen og havnepartiet er et oplagt område at kigge på, for her tror jeg virkelig, at der kan skabes noget, der kan give Augustenborg et kæmpe løft. Og så ser jeg også gerne, at vi får markedsført Augustenborg for tilflyttere, for området har jo det hele – både skov, strand, skoler, idrætsfaciliteter og kun 10 minutters kørsel fra Sønderborg”, siger Thomas Worm Larsen, og understreger, at både han og Maria Frost Andresen mener det er vigtigt, at borgerne i Augustenborg skal være med til at bestemme, hvad der skal ske på havnefronten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med Augustiana og Kunstpunkt har Augustenborg allerede nogle spændende kulturtilbud for kreative sjæle og kunstinteresserede. Og det fundament skal der bygges videre på, mener Maria Frost Andresen.

”Jeg så gerne, at vi fik udvidet den nuværende skulpturpark i parken ved slottet og i skoven. Jeg kunne godt tænke mig vi lavede et Wood Art område hvor lokale kunstnere laver store bæredygtige skulpturer i genbrugsmaterialer. Jeg er vild med Hulk-figuren, og jeg så også gerne Trolden Anker placeret i Augustenborg for de er begge to gode eksempler på, at kunst og kultur både kan være spændende for børn og voksne”, siger Maria Frost Andresen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fætter og kusine understreger, at hvis de er med, når et nyt byråd sætter sig sammen den 1. januar, så bliver Augustenborg et af deres store fokusområder

”Gammel kærlighed ruster aldrig – og vi har begge to haft en fantastisk opvækst i Augustenborg og synes byen fortjener at få et løft, for både byen og hele området har jo det hele”, lyder det samstemmende fra Thomas Worm Larsen og Maria Frost Andresen.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Reddet ud fra brændende lejlighed

7. december 2021 112

Tirsdag – kort før middag – blev der ringet 112 fra Nørager, hvor der var brand i en 1. sals lejlighed. “Vi var hurtigt fremme på stedet og fik reddet de personer, som var  i lejligheden, ud”, siger indsalsleder Bo Olesen til SønderborgNYT. “Branden fik vi hurtigt slukket og så mangler vi bare at ventilere […]

Læs mere...