KV21: Svært at få flere kvinder ind i politik og også at få kvinder til at stemme på kvinder

12. november 2021 KV21

Fredag eftermiddag var en del af de kvindelige byrådskandidater samlet i Sønderborghus’ café, hvor der blandt andet blev snakket om kvinder i politik.

“Jeg synes, at sammensætningen i Byrådet skal afspejle befolkningen, så der er lige dele unge og gamle, lige dele medlemmer fra land og fra by og også lige dele mænd og kvinder”, siger borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby fra Venstre.

“Kvinder løser problemer på en anden måde end mænd og derfor vil jeg gøre en indsats for at få flere kvinder til at interessere sig for politik og også stille op, når der er valg til Byrådet”, siger Marion K. Hansen fra Slesvigsk Parti

Artiklen fortsætter under annoncen

Christel Leiendecker støtter sin partifælle og siger:

“Vi kvinder er med til at gøre nogle af beslutningerne lidt blødere”.

Kvinderne er enige om, der er mange dygtige kvinder i Sønderborg og mange af dem gør en stor indsats i foreningslivet.

“Men vi skal have dem med i Byrådet, fordi det er dér, magten er”, siger Ellen Trane Nørby.

Kirsten Bachmann, som også er fra Slesvigsk Parti, mener ikke, det er en løsning, der kommer lige mange mænd og kvinder på kandidatlisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når halvdelen af vælgerne er kvinder, så er der også noget, der tyder på, at kvinder ikke automatisk stemmer på kvinder”, siger hun.

Kvinderne fra Socialdemokratiet deltog ikke i kandidat-træffet og ifølge Didde Lauritzen, så skyldes det Corona-situationen.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...