KV21: Venstrekandidat Vivi Brit Nielsen lyttede til vælgerne

12. november 2021 KV21

Forleden stillede byrådskandidat Vivi Brit Nielsen fra Venstre sig ved Føtex og hun havde en kasse med, så hun kunne samle forslag fra vælgerne.

“Jeg samlede forslag til, hvad vi politikere skal gøre noget ved – og de, som afleverede en seddel, de fik en onsdagssnegl i bytte”, siger Vivi Brit Nielsen til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at der kom mange gode forslag.

”Jeg har taget initiativet til den her anderledes måde at møde borgerne på, fordi jeg synes, der er brug for, at vi taler højt om de ting, der ikke virker i vores kommune”, som dermed tænkte ud af boksen og fik forslag ind i kassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Vivi Brit Nielsen er det grundlæggende vigtigt at lytte til borgerne og tage deres problemstillinger med ind i arbejdet i byrådet. For hende giver det meget, at man er tæt på borgeren og er lyttende. Det er både vigtigt for hende, så hun i sit politiske arbejde kan arbejde ud fra borgernes ønsker, men det er også vigtigt for kommunens borgere, så de føler sig hørt og kan få indflydelse på deres kommune.

”Vi politikere er vælges af kommunens borgere, og vi skal arbejde på at gøre kommunen bedre på vegne af dem. Derfor skal vi også blive bedre til at tale om det, der ikke virker og lytte til borgerne”, siger kandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

I mødet med borgerne var der flere fortællinger, som bekræftede, at der stadig er nogle ting, der skal arbejdes videre med.

”Man kan jo undre sig over, at jeg på den korte tid, hvor jeg stod foran Føtex, alligevel kunne nå at få samlet så mange sedler ind med ting, som vores borgere ikke synes fungerer i kommunen, når man siger, at systemet virker”.

De mange sedler med gode forslag, som borgerne ønsker, at der skal arbejdes på i kommunen, tager Vivi Brit Nielsen med sig og håber på, at hun kan arbejde videre på dem, hvis hun får en plads i byrådet efter kommunalvalget den 16. november.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgernes forslag til, hvad hun og andre politikere i kommunen gerne må arbejde for:

Hjælpemidler

Mere hjælp til nyopstartede virksomheder- for eksempel i forhold til løn og jobcenter

Hjemmeplejen sorterer ikke affald, det hele går i restaffald

Mere aktivitet og bevægelse i timerne – lærer bedre ved bevægelse

Mindre bureaukrati, flere hænder i de sundhedsfaglige fag, plejehjem/bosteder

Hjemmeplejen – for mange forskellige. Taler og skriver ikke ordentligt dansk

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere ansvar og fokus på kerneopgaven til de kommunalt ansatte

Bedre styr på parkering – for meget ulovlig parkering

Folkeskolen, for mange vikarer – Dem, som taler højt, bliver set og dem som er stille bliver glemt

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...