Kvinde på Broagerland skar halsen over på sin egen hest

15. maj 2020 112

En kvindelig hesteejer på Broagerland har skåret halsen over på en af sine egne hest efter en dyrlæge mandag sagde, hun skulle indlægge den på dyrehospital eller få den aflivet, fortæller den kvinde, som gentagne gennem de seneste seks år, har anmeldt hesteejeren til myndighederne.

Hesteejeren har hver gang fået påbud om at fodre sine heste, sikre de blev tilset af dyrlæge og så videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg anmelder aldrig nogen, uden der er grund til det”, siger anmelderen, der ikke vil have sit navn med i artiklen, fordi hun tidligere er blevet truet for at anmelde dyreejere, som misrøgter deres dyr.

“Sidste lørdag blev kvinden anmeldt til politiet på grund af den afmagrede hest. Allerede samme dag var en patrulje på stedet, ligesom en embedsdyrlæge fra Fødevarestyrelsen og en privatpraktiserende dyrlæge tilså hesten i mandags, hvor beskeden var, at den afmagerede hest skulle aflives eller på dyrehospital”, siger anmelderen

“Kvinden, der havde hesten, forsøgte først at skyde den med en boltpistol, men hun ramte ikke rigtigt. Derfor skar hun den i halsen med en kniv”, siger anmelderen til SønderborgNYT.

“Men det var luftrøret og ikke kranspulsåren, som hesteejeren skar over og derfor blev hesten kvalt i sit eget blod”.

Den voldsomme aflivning blev også meldt til politiet og hesteejeren blev bedt om at få hesten fjernet.

“I stedet for at få den døde hest kørt væk, så gravede hun den ned på det sted, hvor hendes andre heste står, når hun fodrer dem, så jeg måtte ringe til politiet endnu en gang”, siger anmelderen.

Politiet sørgede for, at den døde hest blev gravet op og kørt til destruktion.

I en pressemeddelelse skriver politiet, at de har sigtet ejeren af hesten for overtrædelse af dyreværnsloven og nu efterforskes omstændighederne.

Øverst: Privat foto af den hest, som ejeren skar halsen over på.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk