Læserbrev: Tænk stort – start en ny sønderjysk samarbejdsbølge

3. maj 2013 Debat

Af Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti:

Mange kommuner vil også i år opleve udfordringer med budgetlægning og økonomistyring. Også de sønderjyske kommuner vil igen skulle finde besparelser. Eneste reelle alternativ er effektiviseringer og her har vi i det sønderjyske en god mulighed. Hvis vi kan finde fælles løsninger, så kan vi undgå yderligere serviceforringelser.

Tænk stort og arbejd sammen i hele Sønderjylland, siger Stephan Kleinschmidt.
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Flere rapporter har analyseret stordriftsfordele på de kommunale områder. Konklusionen er samstemmende, at det er et stort effektiviseringspotentiale på alle områder. Stordriftsfordelene kan eksempelvis opnås ved fælles driftsaftaler, ved udlicitering, eller oprettelse af paragraf 60-selskaber. Men det kræver politisk mod.  Slesvigsk Parti foreslå i december 2010 en analyse af hjælpemiddeldepotdrift. Resultatet blev en samarbejdsaftale mellem Haderslev og Sønderborg Kommune om fællesdrift af et genbrugshjælpemiddeldepot med betydelige besparelser uden serviceforringelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Jeg overbevist om, at der er store muligheder for flere sønderjyske driftsfællesskaber og opfordrer det sønderjyske koordinationsudvalg til at analysere, hvilke opgaver med fordel kan løses i fællesskab.

 

Det er vigtigt at fremhæve, at vores forventning er at serviceniveauet i de fire kommuner ikke vil falde, når driftsfællesskaber etableres. Tværtimod er det intentionen, at resultatet bliver mere professionel service og styrkelse af kompetencerne for de samme eller færre penge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Skal du med til en skøn dinnerkoncert hvor Mads Langer er på scenen?

15. august 2022 Erhverv

Lørdag den 10. september er Mads Langer på Sergenten på Sønderborg Kaserne, hvor han spiller en dinnerkoncert. Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og hans stab byder på en tre-retters menu med buffet som hovedret, inden stjernemusikeren går på scenen. “Vi glæder os rigtigt meget til at byde gæsterne velkommen til en menu og en koncert […]

Læs mere...