Læserbrev: Tænk stort – start en ny sønderjysk samarbejdsbølge

3. maj 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Af Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti:

Mange kommuner vil også i år opleve udfordringer med budgetlægning og økonomistyring. Også de sønderjyske kommuner vil igen skulle finde besparelser. Eneste reelle alternativ er effektiviseringer og her har vi i det sønderjyske en god mulighed. Hvis vi kan finde fælles løsninger, så kan vi undgå yderligere serviceforringelser.

Tænk stort og arbejd sammen i hele Sønderjylland, siger Stephan Kleinschmidt.
Artiklen fortsætter under annoncen

 

Flere rapporter har analyseret stordriftsfordele på de kommunale områder. Konklusionen er samstemmende, at det er et stort effektiviseringspotentiale på alle områder. Stordriftsfordelene kan eksempelvis opnås ved fælles driftsaftaler, ved udlicitering, eller oprettelse af paragraf 60-selskaber. Men det kræver politisk mod.  Slesvigsk Parti foreslå i december 2010 en analyse af hjælpemiddeldepotdrift. Resultatet blev en samarbejdsaftale mellem Haderslev og Sønderborg Kommune om fællesdrift af et genbrugshjælpemiddeldepot med betydelige besparelser uden serviceforringelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Jeg overbevist om, at der er store muligheder for flere sønderjyske driftsfællesskaber og opfordrer det sønderjyske koordinationsudvalg til at analysere, hvilke opgaver med fordel kan løses i fællesskab.

 

Det er vigtigt at fremhæve, at vores forventning er at serviceniveauet i de fire kommuner ikke vil falde, når driftsfællesskaber etableres. Tværtimod er det intentionen, at resultatet bliver mere professionel service og styrkelse af kompetencerne for de samme eller færre penge.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...