Læserbrev: Tænk stort – start en ny sønderjysk samarbejdsbølge

3. maj 2013 Debat

Af Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti:

Mange kommuner vil også i år opleve udfordringer med budgetlægning og økonomistyring. Også de sønderjyske kommuner vil igen skulle finde besparelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eneste reelle alternativ er effektiviseringer og her har vi i det sønderjyske en god mulighed. Hvis vi kan finde fælles løsninger, så kan vi undgå yderligere serviceforringelser.

Tænk stort og arbejd sammen i hele Sønderjylland, siger Stephan Kleinschmidt.

 

Flere rapporter har analyseret stordriftsfordele på de kommunale områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konklusionen er samstemmende, at det er et stort effektiviseringspotentiale på alle områder. Stordriftsfordelene kan eksempelvis opnås ved fælles driftsaftaler, ved udlicitering, eller oprettelse af paragraf 60-selskaber.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det kræver politisk mod.  Slesvigsk Parti foreslå i december 2010 en analyse af hjælpemiddeldepotdrift. Resultatet blev en samarbejdsaftale mellem Haderslev og Sønderborg Kommune om fællesdrift af et genbrugshjælpemiddeldepot med betydelige besparelser uden serviceforringelser.

 

Jeg overbevist om, at der er store muligheder for flere sønderjyske driftsfællesskaber og opfordrer det sønderjyske koordinationsudvalg til at analysere, hvilke opgaver med fordel kan løses i fællesskab.

 

Det er vigtigt at fremhæve, at vores forventning er at serviceniveauet i de fire kommuner ikke vil falde, når driftsfællesskaber etableres.

Tværtimod er det intentionen, at resultatet bliver mere professionel service og styrkelse af kompetencerne for de samme eller færre penge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...