Læserindlæg: Balance i bymidten

28. maj 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Ole Stisen, Fælleslisten, skriver:

Når Borgen åbner sidst på året, vil det være et godt trækplaster for midtbyen; men det bevirker også, at det bliver endnu mere nødvendigt at udvikle området omkring Rønhaveplads for at undgå en skævvridning af byen.

Vi skal give mulighed for, at man i den del af byen kan lave aktiviteter, så man kan tiltrække flere mennesker og samtidig bruge hele Perlegade som en livline, der bliver den samlende forbindelse mellem begge ender af midtbyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Rønhaveplads kan man udvide muligheden for at lave events; men efter Fælleslistens mening er det endnu vigtigere at satse på faste begivenheder som f.eks. marked på faste ugedage. Der skal også gerne være mulighed for at drikke en øl/vand.

Man kan også bruge dele af pladsen til skøjtebane om vinteren og til boldspil om sommeren. De tekniske problemer med skøjtebane burde kunne løses, ved at den overskydende varme fra fryseanlæg sendes i fjernvarmenettet. Derved sender vi også det signal, at vi tænker energibevidst.

Artiklen fortsætter under annoncen

En udvikling af Rønhaveplads skal naturligvis sammentænkes med de planer, som man har med havneområdet.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...