Læserindlæg: Balance i bymidten

28. maj 2013 Debat

Byrådsmedlem Ole Stisen, Fælleslisten, skriver:

Når Borgen åbner sidst på året, vil det være et godt trækplaster for midtbyen; men det bevirker også, at det bliver endnu mere nødvendigt at udvikle området omkring Rønhaveplads for at undgå en skævvridning af byen.

Vi skal give mulighed for, at man i den del af byen kan lave aktiviteter, så man kan tiltrække flere mennesker og samtidig bruge hele Perlegade som en livline, der bliver den samlende forbindelse mellem begge ender af midtbyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Rønhaveplads kan man udvide muligheden for at lave events; men efter Fælleslistens mening er det endnu vigtigere at satse på faste begivenheder som f.eks. marked på faste ugedage. Der skal også gerne være mulighed for at drikke en øl/vand.

Man kan også bruge dele af pladsen til skøjtebane om vinteren og til boldspil om sommeren. De tekniske problemer med skøjtebane burde kunne løses, ved at den overskydende varme fra fryseanlæg sendes i fjernvarmenettet. Derved sender vi også det signal, at vi tænker energibevidst.

En udvikling af Rønhaveplads skal naturligvis sammentænkes med de planer, som man har med havneområdet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...