Læserindlæg: Borgerne opfordres til at stemme

15. april 2013 Politik

Borgmester Aase Nyegaard og Frank Bodholdt Jakobsen, formand for borger-og demokratiudvalget skriver:

Den 19. november skal der vælges et nyt byråd til Sønderborg Kommune og landets øvrige 98 kommuner.

Vi vil hermed stærkt opfordre til, at hver eneste stemmeberettiget i kommunen griber sin demokratiske mulighed for at sætte et kryds på stemmesedlerne denne dag – uanset hvor I vælger at sætte det.

Valgdagen er demokratiets festdag, lad os fejre den med en høj stemmeprocent.

Artiklen fortsætter under annoncen

En ny undersøgelse fra i år viser, at kun en tredjedel af de unge mellem 17 og 24 år er helt sikre på, at de vil bruge deres stemme ved kommunalvalget til efteråret.

Det bekymrer os og fortæller os, at vi har en vigtig opgave med at fortælle, hvorfor et kryds til kommunalvalget er vigtigt, også for unge.

Byrådet skaber rammerne for meget i hverdagen, som vi måske ikke tænker sig meget på: dagpleje, børnehaver, skoler, foreningernes aktiviteter, veje og stier, havne og byer, kulturelle tilbud, boliger til vore ældre og handicappede – ja, vi kunne blive ved.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle stemmer er vigtige, for stemmerne afspejler sig i det byråd, som sammensættes – og her er det vigtigt, at alle interesser varetages, også de unges.

Vi arbejder med forskellige tiltag i håb om at skærpe interessen for at engagere sig i efterårets kommunalvalg, blandt andet en valgbus, cafemøder, reklamespots, en » demokratiets dag « for skoleelever, interaktion på de sociale medier og meget mere.

Vi håber, I vil være med og ønsker alle et godt valgår med spændende møder og debatter – og ikke mindst: en høj stemmeprocent.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
6. december 2023 Politik, Sønderborg

Tysk rederi vil sejle faste ture mellem Flensborg og Sønderborg

6. december 2023 Politik

Et tysk rederi har henvendt sig til Sønderborg Havn og Sønderborg Kommune med ønske om at starte en fast turbåd mellem Flensborg og Sønderborg fra midten af marts måned. Rederiet ønsker at sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer mellem Flensborg og Sønderborg til ultimo oktober. Sikkerhedsregler siger, at området, hvor […]

Læs mere...