Læserindlæg: Borgerne opfordres til at stemme

15. april 2013 Politik

Borgmester Aase Nyegaard og Frank Bodholdt Jakobsen, formand for borger-og demokratiudvalget skriver:

Den 19. november skal der vælges et nyt byråd til Sønderborg Kommune og landets øvrige 98 kommuner.

Vi vil hermed stærkt opfordre til, at hver eneste stemmeberettiget i kommunen griber sin demokratiske mulighed for at sætte et kryds på stemmesedlerne denne dag – uanset hvor I vælger at sætte det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Valgdagen er demokratiets festdag, lad os fejre den med en høj stemmeprocent.

En ny undersøgelse fra i år viser, at kun en tredjedel af de unge mellem 17 og 24 år er helt sikre på, at de vil bruge deres stemme ved kommunalvalget til efteråret.

Det bekymrer os og fortæller os, at vi har en vigtig opgave med at fortælle, hvorfor et kryds til kommunalvalget er vigtigt, også for unge.

Byrådet skaber rammerne for meget i hverdagen, som vi måske ikke tænker sig meget på: dagpleje, børnehaver, skoler, foreningernes aktiviteter, veje og stier, havne og byer, kulturelle tilbud, boliger til vore ældre og handicappede – ja, vi kunne blive ved.

Alle stemmer er vigtige, for stemmerne afspejler sig i det byråd, som sammensættes – og her er det vigtigt, at alle interesser varetages, også de unges.

Vi arbejder med forskellige tiltag i håb om at skærpe interessen for at engagere sig i efterårets kommunalvalg, blandt andet en valgbus, cafemøder, reklamespots, en » demokratiets dag « for skoleelever, interaktion på de sociale medier og meget mere.

Vi håber, I vil være med og ønsker alle et godt valgår med spændende møder og debatter – og ikke mindst: en høj stemmeprocent.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk