Læserindlæg: Fælleslisten vil have gang i skoleforhandlingerne

13. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Af Erik Lorenzen, Fælleslistens byrådsgruppe:

Jeg vil gerne komme med en kraftig opfordring til KL og Danmarks Lærerforening om at komme tilbage til forhandlingsbordet og finde det kompromis som begge parter kan leve med.

Regeringen tør ikke gribe ind af frygt for, at det som lugter af aftalt spil, kommer til at ligne det som det er, nemlig: Aftalt spil. Altså kan vi ikke vente på regeringen og vi kan ikke fortsætte denne vanvittige konflikt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen vil have gang i forhandlingerne.

Folkeskolen er ikke så ringe som flere højtstående landspolitikere prøver at bilde befolkningen ind. Målsætningen, om at 95 % af en ungdomsårgang i 2015 får en ungdomsuddannelse, er på rette spor. De fastsatte delmål er i hvert fald nået i de fleste kommuner. Læsefærdighederne har været i fokus i rigtig mange kommuner og vi har med læsevejledere allerede hentet en hel årgang, således at det eleverne før kunne i slutningen af fjerde klasse, kan de nu efter tredje. Men indsatserne har endnu ikke været i brug så længe,  at det  har vist en effekt på vores afgangselever.

Artiklen fortsætter under annoncen

Berettigelsen til at indføre heldagsskolens udokumenterede effekt er i hvert fald ikke til stede. Og KL skal  ikke bruges til at frigøre resurserne til dette vildskud af en politisk ideologi.

Kan der frigøres resurser, skal de bruges på det, vi ved, der virker, kvalitet i undervisningen.  To-lærerordninger, holddeling, efteruddannelse af lærerne  og fokus på de praktisk/musiske fag af hensyn de elever, der har brug for det. Men det skal gøres i samarbejde med lærerne, som et fælles projekt og ikke som et diktat fra oven. Det bliver hverdag igen og vi har ikke råd til at spille roulette  med den danske folkeskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så tilbage til forhandlingsbordet og find kompromiset.