Læserindlæg fra Stephan Kleinschmidt: Borgerinddragelse

24. april 2013 Debat

Af byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti

 

Byrådet i Sønderborg Kommune har  nu godkendt en borgerinddragelsespolitik. Selvfølgelig skal vi sikre borgernes optimale muligheder for at deltage aktivt i det lokale demokrati. Vi skal sikre reel inddragelse i anliggender og beslutninger, der vedrører deres liv. Borgerinddragelse betyder at befolkningen ved involvering og  medbestemmelse får et ‘medejerskab’ til indsatsen, som kan bidrage til, at indsatsen forankres i lokalsamfundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt lytter gerne til borgerne, fordi det styrker beslutninger.

 

I Sønderborg Kommune har borgerinddragelsen endnu ikke været fast forankret. Ofte er det vilkårligt, hvornår borgerne inddrages og, hvordan resultatet blev brugt. Slesvigsk Parti byder derfor borgerinddragelsespolitikken velkommen. Men hvordan bliver borgerinddragelse en del af den daglige tænkning, og hvordan sikrer vi, at borgerne bliver inddraget, når det giver mening og ikke bare, når vi lige kommer i tanke om det? Er vi klar til at tage udfordringen op? Har vi tilstrækkelig åbenhed i vores tankegang? Er vi parate til at afgive magt og ansvar?

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Borgerinddragelsespolitik for Sønderborg Kommune kræver prioritering og ressourcer. Vi skal sætte borgerinddragelse i system ved blandt andet at integrere borgerinddragelse i kommunens kommunikationspolitik. Lad os gå i dialog, på denne måde bliver samarbejdet udbytterigt.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...