Læserindlæg fra Stephan Kleinschmidt: Borgerinddragelse

24. april 2013 Debat

Af byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti

 

Byrådet i Sønderborg Kommune har  nu godkendt en borgerinddragelsespolitik. Selvfølgelig skal vi sikre borgernes optimale muligheder for at deltage aktivt i det lokale demokrati. Vi skal sikre reel inddragelse i anliggender og beslutninger, der vedrører deres liv. Borgerinddragelse betyder at befolkningen ved involvering og  medbestemmelse får et ‘medejerskab’ til indsatsen, som kan bidrage til, at indsatsen forankres i lokalsamfundet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt lytter gerne til borgerne, fordi det styrker beslutninger.

 

I Sønderborg Kommune har borgerinddragelsen endnu ikke været fast forankret. Ofte er det vilkårligt, hvornår borgerne inddrages og, hvordan resultatet blev brugt. Slesvigsk Parti byder derfor borgerinddragelsespolitikken velkommen. Men hvordan bliver borgerinddragelse en del af den daglige tænkning, og hvordan sikrer vi, at borgerne bliver inddraget, når det giver mening og ikke bare, når vi lige kommer i tanke om det? Er vi klar til at tage udfordringen op? Har vi tilstrækkelig åbenhed i vores tankegang? Er vi parate til at afgive magt og ansvar?

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Borgerinddragelsespolitik for Sønderborg Kommune kræver prioritering og ressourcer. Vi skal sætte borgerinddragelse i system ved blandt andet at integrere borgerinddragelse i kommunens kommunikationspolitik. Lad os gå i dialog, på denne måde bliver samarbejdet udbytterigt.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...
>