Læserindlæg: Kommunens udbud gavner kun større virksomheder

1. april 2020 Broager

Peter Petersen, Rose Cykler, skriver:

Tidligere i dag, onsdag, bragte SønderborgNYT en artikel om Rose Cyklers udfordringer – og kommunens reaktion på situationen – og netop kommunens reaktion fik ejeren af Rose Cykler til at bruge tastaturet:

Jeg ved godt, at vores produkter er i forskellige forhandleres kataloger, men da forhandlerne ikke er lagerførende af vores produkter, så sender de ordren til os, hvor vi så sender varen videre til institutionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor ved vi, hvem der køber vores cykler med mere. Der er ikke leveret en cykel til en af de kommunale institutioner, vi har solgt til en privat børnehave i Broager og via en forhandler til en privatskole på Kegnæs.

Den udbudsforening, som kommunen er medlem af, består af  15 jyske og fynske kommuner og vi leverer så godt som intet til disse.

Se nu bort fra indkøbsaftaler

Selvfølgelig er det force majeure, når virksomheder mister hele deres eksistensgrundlag, derfor kan der i disse tider ses bort fra indkøbsaftaler.

Vi er tre virksomheder i Danmark, der producerer kørende redskaber til børneinstitutioner og der findes ikke specifikke forhandlere til daginstitutioner i hele Sønderjylland, så de 971.000 kroner, der er indkøbt for i Sønderborg Kommune, er ikke sket på kørende redskaber,produceret eller solgt af en forhandler i kommunen.

Vi har tidligere givet bud til mange kommuner, men det er ikke lykkedes en eneste gang at vinde, selvom vi var de billigste – vi kunne ikke levere 90 procent af det udbudte og så blev vi kasseret. Der kunne i udbudsmaterialet stå, at cyklen skal have en bestemt farve – vores er røde og det kan ikke ændres uden at det vil fordyre produktionsomkostningerne. Eller en parallelcykel, hvor passageren sidder ved siden af føreren – det er et bestemt produkt de vil have fra en bestemt leverandør. Eller vi skal afgive tilbud på rulleskøjter, skateboard, waveboard, plastiktraktor eller -motorcykel til vuggestuebørn.

Vores hjemmemarked er for tiden kun 5 procent, resten er export til Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Det er synd og skam, at kommunerne – og da specielt vores hjemkommune – ikke bakker op om dansk kvalitet.

Jeg ville ønske, at de mange pædagoger i kommunen, der har gode erfaringer med vores cykler, vil anbefale os, så vi ikke skal lide den stille død.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk