Lars Løkke vil gøre noget ved grænsehandlen

14. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler
Fleggaard frygter ikke dansk prisfald på øl og vand.

Hvis regeringen vil have Venstre og Konservative med i en aftale om vækstplanen, så skal der gøres noget ved grænsehandlen.

Sådan lyder det fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som søndag aften mødte op til nye forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon i Finansministeriet.

Lars Løkke Rasmussen lægger op til, at afgifterne på øl og sodavand skal ned for at stoppe trafikken over den dansk-tyske grænse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis man køre en tur ned i det sønderjyske og besøger sønderjyske købmænd og bagefter kører en tur ned over grænsen, så kan man se, at der er nogle vare, der fylder væsentlig mere der, siger den tidligere statsminister til Politiken.

– Og der er ingen tvivl om, at det trækker handel ned over den dansk-tyske grænse. Det kan man ikke fjerne med det. Men man kan forsøge at gøre noget ved det, og det handler om magnetvarerne, som sodavand og øl«, siger partileder Lars Løkke.

Fleggaard har tidligere meldt ud, at koncernen ikke frygter at miste omsætning ved en afgiftssænkning, men advarer imod at tro, det giver væsentligt flere arbejdspladser blot fordi et dansk supermarked sælger ti kasser vand og ti kasser øl mere om ugen.