Lars Løkke vil gøre noget ved grænsehandlen

14. april 2013 Politik
Fleggaard frygter ikke dansk prisfald på øl og vand.

Hvis regeringen vil have Venstre og Konservative med i en aftale om vækstplanen, så skal der gøres noget ved grænsehandlen.

Sådan lyder det fra Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som søndag aften mødte op til nye forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon i Finansministeriet.

Lars Løkke Rasmussen lægger op til, at afgifterne på øl og sodavand skal ned for at stoppe trafikken over den dansk-tyske grænse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis man køre en tur ned i det sønderjyske og besøger sønderjyske købmænd og bagefter kører en tur ned over grænsen, så kan man se, at der er nogle vare, der fylder væsentlig mere der, siger den tidligere statsminister til Politiken.

– Og der er ingen tvivl om, at det trækker handel ned over den dansk-tyske grænse. Det kan man ikke fjerne med det. Men man kan forsøge at gøre noget ved det, og det handler om magnetvarerne, som sodavand og øl«, siger partileder Lars Løkke.

Fleggaard har tidligere meldt ud, at koncernen ikke frygter at miste omsætning ved en afgiftssænkning, men advarer imod at tro, det giver væsentligt flere arbejdspladser blot fordi et dansk supermarked sælger ti kasser vand og ti kasser øl mere om ugen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...