Ligeværd Sønderborg: Hvad skal vi med byrådspolitikerne?

12. juli 2018 Politik

Jørn Thrane fra Ligeværd i Sønderborg undrer sig over, at politikere siger, der er politisk styring i Sønderborg, når de folkevalgte gang på gang fralægger sig ansvaret for de brud på lovgivningen, der sker i sager om udsatte børn. Han mener, at når udvalgspolitikere bare dukker sig, når der urent trav i deres forvaltninger, så viser de, at der ikke er nogen grund til, de sidder med ved bordet.

“SønderborgNYT skrev  tidligere om en dreng fra Broager, hvor kommunen vil stoppe hans hjemmetræning og om en mor der mister sin dækning af tabt arbejdsfortjeneste, når hun passer sin kronisk syge søn”, siger Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle gange udtaler forvaltningen sig i de artikler, der skrives – men det gør hverken udvalgsformand Claus Klaris eller næstformand Jesper Smaling. Jørn Thrane mener, at når udvalgspolitikerne vælger tavsheden, så bør borgmesteren træde frem.

“Og byrådspolitikerne siger, der er politisk styring af forvaltningerne, at det er politikerne, der sætter retningen – og så skal de da forklare, hvorfor de tolererer at forvaltningen bryde lovgivningen eller fortælle, hvordan de vil sikre, at den vil blive overholdt i fremtiden”, siger Jørn Thrane og tilføjer, at antallet af afgørelser i klagenævnet viser, hvor stort omfang af sager, som ikke følger de regler, der er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningsdirektør Carsten Lund har tidligere sagt til SønderborgNYT, at de afgørelser, i ankesager, der går kommunen imod, dem lærer man af.

“Men de lærer ikke af deres fejl og det er de samme medarbejdere, der gentager de samme fejl. Det er da ikke svært at finde frem til, om det er medarbejderne eller deres ledere, der har ansvaret og så reagere på det – og vil de folkevalgte ikke det, så er der jo ingen grund til, vi har et Børne- og Uddannelsesudvalg”, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane fortæller, at de to udvalgspolitikere ikke reagerer på telefonopklad og mails.

“De vender ikke tilbage”, siger Jørn Thrane.

Udvalgsformanden svarer

“Som politikere sætter vi netop en politisk retning. Sønderborg Kommune følger op på alle sager og klager. Det gælder selvfølgelig også de sager, som går til Ankestyrelsen.”, siger Børne- og uddannelsesudvalgets formand, Claus Klaris, i en mail til SønderborgNYT.

Rigtig mange sager sagsbehandles årligt heraf mange sager med flere afgørelser. Der vil være sager, hvor borgeren ikke er enig med kommunen i afgørelsen. Derfor har vi i Danmark et godt ankesystem, hvor borgeren kan få afprøvet kommunens afgørelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Herudover er det også et politisk ønske at få Socialstyrelsens Task Force ind og vurdere Sønderborg Kommunes sagsbehandling mv. Dette udviklingsarbejde går i gang fra august i år.

“Jeg er som formand tryg ved, at ledelse og medarbejdere gør et godt arbejde indenfor det regelgrundlag og den lovgivning der er. Der er hele tiden fokus på at styrke sagsbehandlingen og det støtter vi politisk”.

“Vi vil gerne drøfte de enkelte sager og det gør vi med borgerne og deres partsrepræsentanter og ikke igennem medierne. Derfor udtaler jeg mig ikke om enkeltsager. Det er ganske foreneligt med at være en politisk styret organisation, der sætter retning og følger op på borgernes sager”, siger Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...