Mest sandsynligt at dansk Tour-start flyttes til 2022

24. juli 2020 Samfund

Ifølge overborgmester i København Frank Jensen er det mest sandsynligt, at den danske Tour-start rykkes fra 2021 til 2022.

“Coronapandemien påvirker alle store sportevents og det rykkede ved EM i fodbold og OL, og det påvirker så også Tour de France og det gør også, at vi er i dialog med Tour de France-arrangørerne om, hvordan vi skal placere Tour de France i Danmark i 2021, eller om det muligvis skal flyttes til 2022″, siger Frank Jensen til DR og fortsætter:

“Det er mest sandsynligt, at Tour-starten i Danmark flyttes til 2022.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi prøver at få det til at ske i 2021, men hvis vi holder fast i 2021, bliver det meget klemt og det vil give bedre eksponering til løbet i Danmark, hvis man venter et år og ikke forcere Tour-starten igennem i år”, siger Frank Jensen til DR.

Det er det stadig planen, at Tour de France kommer til Danmark. Nu er spørgsmålet bare, hvornår det bedst muligt kan lade sig gøre.

I går kom det frem, at verdens største cykelløb i 2021 muligvis kan ende med at starte i den franske region Bretagne i stedet for Danmark og dermed vil Sønderborg ikke blive dansk målby næste år.

Planen var, at Danmark – og Sønderborg – skulle lægge asfalt til de tre første etaper af det franske etapeløb i 2021, men i det franske medie Le Télégramme kom det frem, at organisationen bag Tour de France, ASO, har tilbudt starten til Bretagne-regionen som en plan B istedet for tour start i Danmark.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk