Nye Borgerlige stiftede en partiforening i Sønderborg

6. oktober 2016 Politik

Torsdag aften havde Nye Borgerlige stiftende generalforsamling og blev dermed det nye partis første vælgerforening i Sydjyllands Storkreds. Midt i oktober kan forening nummer to blive en realitet, når der er stiftende generalforsamling i Kolding Nord- og Sydkreds.

Forleden var der stiftende generalforsamling i Aabenraa, men det lykkedes ikke at få samlet en vælgerforening.

“I Sønderborg er der valgt en bestyrelse på syv personer og bortset fra formands- og næstformandsposten, så skal opgaver og titler fordeles på et senere møde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil torsdag aften har Lars Karlsen, der til daglig er kaptajn på Færgen Bitten, været formand for den arbejdsgruppe, der lavede forarbejdet frem til den stiftende generalforsamling.

De blev valgt

“Men nu er det Bo Kleis Christensen, der er formand og Henrik Juul Nielsen, der kommer fra Liberal Alliance og Venstre, er næstformand”, siger Lars Karlsen til SønderborgNYT. Indtil for nylig var Bo Kleis Christensen næstformand for Dansk Folkeparti i Sønderborg.

Den nystiftede partiforeningen har mindre end et år til at få formuleret en lokal-politik og sikre sig opbakning til den kommende kommunalvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er indstillet på at betale den kommende valgkamp med vores private penge, men selvfølgelig er sponsorer velkomne”, siger Bo Kleis Christensen.

I bestyrelsen er også byrådsmedlem Karsten Höyer Grau, der tidligere var med i Dansk Folkeparti. Både han og Bo Kleis Christensen forlod DF, fordi partiet blev lidt for socialdemokratisk.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er: Lars Karlsen, Jan J. Nielsen, Ragnar Gardasson, og Svend Bergmann.

Baglandet er 35 medlemmer.

“Så nu skal vi ud og finde flere, der gerne vil være med”, siger Bo Kleis Christensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...