Optagelsesprøver til drenge- og pigekoret

22. maj 2015 Sundeved

Det er tid til de årlige optagelsesprøver i Sønderjysk Pigekor og Drengekor – alle fire kor-afdelinger søger lige nu sangere.

“Vi har flere spændende koncerter på programmet i år, blandt andet en koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og med DR´s Juniorkor og så naturligvis vores store julekoncert i Alsion”, siger chefdirigent Mette Rasmussen, der sidder klar ved klaveret, når nye kor-aspiranter kigger forbi til optagelsesprøverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

pigekor

I år holdes prøven fredag d. 12. juni fra kl. 15 på Sønderborg Musikskole.

“Vi søger både piger og drenge i alderen 6-13 år”, siger Mette Rasmussen.

Ved optagelsesprøven skal man synge 1. vers af en dansk sang, f.eks. “I østen stiger solen op” eller “Jeg ved en lærkerede”.  De professionelle sanglærere og dirigenter lytter til stemmen, og vurderer om den vil kunne udvikles til en god korstemme.

Man behøver altså ikke være vant til at synge for at melde sig til optagelsesprøven.

“Man skal have lyst til at synge i kor sammen med 130 andre børn og unge. Koret prioriterer et godt socialt miljø højt, og da vi er et elitekor, lægger vi også vægt på, at sangerne er pligtopfyldende og møder op til prøver og koncerter”, siger Mette Rasmussen.

Hun slår fast at det ikke er farligt at gå til optagelsesprøve, men derimod plejer det at være en hyggelig eftermiddag pigekormed masser af sangglade børn og unge.

Udover den store korprøve på Musikskolen, så besøger Mette også flere skoler i området i disse dage. Mange skoler har i forvejen skolekor og her er det nemt at høre om der er potentiale til at være med i et rigtig godt større kor.

Tilmelding er nødvendig og kan ske på korets hjemmeside www.sjpigekor.dk eller www.sjdrengekor.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk