Pakkemaskiner fra Sønderborg sparer plast og energi

25. marts 2022 Broager
Adm. direktør Henrik Raunkjær glæder sig over vækst hos Tentoma
Adm. direktør Henrik Raunkjær glæder sig over vækst hos Tentoma

Sønderborg-virksomheden Tentoma er med til at sænke forbruget af energi og overflødig plast, og derved øge virksomheders bæredygtighed, når deres varer skal pakkes forsvarligt ind, inden de sendes ud til kunderne. Det er der mange virksomheder, der har fået øjnene op for, hvilket har skabt en vækst i omsætningen på 78 procent fra 2020 til 2021 og betydet, at antallet af medarbejdere er udvidet fra 20 til 25 hos virksomheden i Broager – og væksten fortsætter i 2022.

Det oplyser Tentoma i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi oplever en stor interesse for vores innovative teknologi, som kan pakke større – og ikke mindst aflange – emner ind forsvarligt ved brug af mindre plast, mindre energi og dermed spare virksomhederne for penge. Samtidigt benytter vi genanvendelig plast. Det er en ’win-win’ for både virksomhederne, kunderne og klimaet”, siger Tentomas direktør, Henrik Raunkjær, der glæder sig over den store kundevækst og omsætning sidste år.

Tentoma har i virksomhedens første leveår brugt mange ressourcer på at analysere virksomhedernes behov ved emballering og kom frem til, at den traditionelle løsning med at pakke materialer ind i for meget plast og bagefter sende produktet igennem en varmekrympeovn, ikke længere er tidssvarende i en verden, hvor CO2-udledningen skal ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Udover det afgørende økonomiske aspekt – nemlig at vores maskiner kan tilbagebetales indenfor 2-4 år gennem sparet energi og plast – så hjælper vi vores kunder med at leve op til deres målsætning om at blive grønnere i deres forskellige processer”, fortæller Henrik Raunkjær.

En af Tentomas kunder, der producerer glasuld i Finland, sparer efter egne udtalelser 32 tons plast om året og 165 megawatttimer el, og investeringen i pakkemaskinerne fra Tentoma har tjent sig hjem på under to år.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I sidste ende er det økonomien, der er afgørende for beslutningen om at købe vores teknologi, og når vi så har leveret, tager kunderne det med i deres CSR-rapport og sender gerne en pressemeddelelse ud om den mængde plast og energi, de kommer til at spare”, fortæller Henrik Raunkjær og tilføjer, at det i bund og grund handler om, at gøre mere med mindre. Det er også en del af FNs verdensmål nummer 12, som handler om at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer.

Udvikling af plastmaterialer går stærkt, og senest har en dansk plastproducent som den første i verden, lavet en strækbar folie som er 100 procent baseret på biomaterialer i stedet for fossilt materiale.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Plast er et fantastisk materiale og vi går ikke ind for at afskaffe plast, da det er et meget nyttigt og billigt materiale. Problemet er de mennesker, der kaster plast i naturen. Rigtigt anvendt, genanvendt og bortskaffet er plast et klimavenligt materiale”, siger Henrik Raunkjær.

Tentoma blev stiftet i 2011 af Frank Bruhn, hvis navn virksomheden bar frem til 2017. Tentoma producerer en fuldautomatisk emballeringsmaskine til større emner. Maskinen strækker plasten og sikrer helt vandtæt emballering. Tentoma har 25 ansatte og virksomheden ligger i Broager ved Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...