Penge til undersøgelse af alternativ behandling

12. april 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Region Syddanmark har i år gjort puljen på en halv million kroner til forskning i alternative behandlingsmetoder permanent.  Og der er foreløbig givet støttet til tre projekter her i 2013.


Et projekt om coaching til unge diabetespatienter, et om brugen af plantemedicin til behandling af slagtilfælde og depression samt et projekt om effekten af behandling med hvidløg er i år blevet godkendt til støtte.

– Vi ser den alternative behandling som et supplement til de traditionelle behandlingsformer. Og så er det vigtigt, at man er åben overfor nye tanker, fortæller Mads Haugaard, der er chef for Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet i Region Syddanmark

Artiklen fortsætter under annoncen

Og borgerne i Region Syddanmark er faktisk flittige brugere af de alternative behandlingsformer – faktisk har mere end hver fjerde i vores region søgt alternativ behandling. Helt nøjagtig 27,4 procent.


De mest populære behandlingsformer er massage, osteopati, zoneterapi og akupunktur.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...