Penge til undersøgelse af alternativ behandling

12. april 2013 Politik

Region Syddanmark har i år gjort puljen på en halv million kroner til forskning i alternative behandlingsmetoder permanent.  Og der er foreløbig givet støttet til tre projekter her i 2013.


Et projekt om coaching til unge diabetespatienter, et om brugen af plantemedicin til behandling af slagtilfælde og depression samt et projekt om effekten af behandling med hvidløg er i år blevet godkendt til støtte.

– Vi ser den alternative behandling som et supplement til de traditionelle behandlingsformer. Og så er det vigtigt, at man er åben overfor nye tanker, fortæller Mads Haugaard, der er chef for Afdelingen for Sundhedssamarbejde og Kvalitet i Region Syddanmark

Artiklen fortsætter under annoncen

Og borgerne i Region Syddanmark er faktisk flittige brugere af de alternative behandlingsformer – faktisk har mere end hver fjerde i vores region søgt alternativ behandling. Helt nøjagtig 27,4 procent.


De mest populære behandlingsformer er massage, osteopati, zoneterapi og akupunktur.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...