Peter Hansen: Sønderborg har styr på affaldet

11. november 2019 Erhverv

Sønderborg Forsyning har styr på affaldshåndteringen, hvor affaldet bliver hentet ved husstandene i renovationskøretøjer, hvor affaldsrummet er delt i to rum, så affaldet ikke bliver blandet under transporten.

“Vi er meget sikre på, at affaldet ikke bliver blandet igen, når først borgerne har sorteret det”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT. Han er næstformand i Sønderborg Forsynings bestyrelse. Han fortæller videre, at det er én af e ting, som  bestyrelsen utallige gange har spurgt ind til.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det ville nu også være ret meningsløst, at vi lige nu beder borgerne sortere til genbrug i to – og snart tre – rum, hvis renovationsfolkene så bare blander affaldet igen. Især når det er sådan, at forkert sorteret affald ikke bliver fragtet væk fra husstandene”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT.

Han kan også med stor sikkerhed sige, at affaldet ikke bliver blandet, når renovationsbilerne læsser af.

“Renovationen følger kommunens handlingsplan”, siger næstformanden.

SønderborgNYT bragte tidligere på dagen et læserindlæg, hvor der sættes spørgsmåltegn ved, om der er styr på affaldet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svingende affaldsmængder

Mængderne af affald svinger og lige nu er der store mængder i forhold til, når der er krisetider.

“I krisetider kan Sønderborg få affald udefra til forbrænding og når der er mangler, bliver der nogle gange hentet affald i Tyskland og England”, siger Peter Hansen og tilføjer, at kommunen også har et affaldsdepot ved Skodbøl, hvor affald til forbrænding opbevares.

Affaldet suppleres ikke med træ eller eksempelvis halm, når der er mangel på brændtbart affald.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...