Politiker undrer sig over Byrådet har sat for få penge af til børn og ældre

21. maj 2022 Politik

På onsdagen byrådsmøde blev der talt om manglen på penge til det specialiserede børneområde og til socialområdet, fordi Økonomiudvalget umiddelbart efter mødet i Byrådssalen skulle samles for at finde tæt på 40 millioner til de to områder.

På byrådsmødet blev der også sagt, at arbejdsmarkedsområdet har penge i overskud – og det gør, at samlet set så hænger det kommunale husholdningsbudget sammen.

“Men der er bare det, at vi kan vente, at en del af overskuddet fra arbejdsmarkedsområdet skal retur til Christiansborg, så vi kan ikke bare bruge de penge”, sagde borgmester Erik Lauritzen på byrådets møde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen efter byrådsmødet talte SønderborgNYT med Kristian Bonefeld, som er med i Venstres byrådsgruppe, og han undrer sig.

“Socialområdet og det specialiserede børneområde er underfinanseret med omkring 40 millioner kroner og det gør, at man som ny i Byrådet kan være nervøs for, om politikerne har det fornødne mod, når der forhandles budget”, siger han.

Kristian Bonefeld mener, at de to områder skal have de penge, som man kan regne sig frem til, at der bliver brug for – og oven i dem skal de have en pulje som reserve.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Lige nu ser det ud til, at vi har et styre, hvor forvaltningen ikke spiller med åbne kort overfor politikerne og vi skal have set økonomistyringen efter og de penge, der mangler på de underfinanserede områder, skal tages et andet sted”, siger Kristian Bonefeld og tilføjer, at det åbenbart er det, som borgmester Erik Lauritzen og Socialdemokratiet har villet, da de i efteråret lagde stemmer til budgettet for 2022.

Borgmester Erik Lauritzen, der var med til at lægge dette års budget er slet ikke enig med Kristian Bonefeld:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Socialdemokratiet prøvede gennem budgetforhandlingerne at få flere penge til det sociale område og til det specialiserede børneområde, men det var der ikke flertal for i Byrådet – og Kristian Bonefeld, som jo er ny i Byrådet, kan jo spørge i sit eget parti, hvorfor der ikke blev sat flere penge af til de to områder”, siger bormesteren til SønderborgNYT.

Det er ikke alene det, at der er sat for få penge, som giver udfordringerne.

“Der kommer løbende meldinger fra Folketinget om, at borgerne skal have hjælp til mere og mere – men der følger ikke penge med og det skal vi have lavet om på”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Økonimiudvalget og kommunens direktion har lagt en plan for, hvordan pengene til de underfinanserede områder og til dækning af stigende energipriser mv. skal findes.

Det kan du læse mere om her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...