Politikontrol ved skolerne fordi for mange bilister blæser på Færdselsloven

13. november 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet har hvert eneste år kontroller ved skolevejene omkring skolestart, men det er ikke alene omkring skolestart, der er behov for at aflægge skolevejene et besøg. Derfor udfører størstedelen af landets politikredse kontrol ved skolerne i denne uge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagligt trækker frivillige skolepatruljeelever refleksvesten over hovedet for at passe på deres venner, når de bevæger sig til og fra skole, men rigtig mange oplever en utryghedsskabende adfærd fra andre trafikanter, som bl.a. kører for stærkt eller ikke udviser det fornødne hensyn, som kræves omkring skolevejene.

“Det er et problem for trygheden på skolevejene generelt, at nogle trafikanter ikke viser hensyn, blæser på færdselsloven og samtidig udviser aggressiv adfærd over for de børn, som frivilligt har valgt at være skolepatrulje, og derfor sætter vi ind med kontroller landet over i denne uge”, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En undersøgelse lavet for Rådet for Sikker Trafik viser, at godt hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige situationer, hvor voksne har opført sig hensynsløst. Rådet for Sikker trafik har sammen med LB Forsikring og kommunerne derfor et samarbejde for at skabe mere tryghed for skolepatruljerne og fokus på problematikken.

Børn efterligner

Vi kender nok alle udtrykket ’efteraber’, eller endnu bedre ’kongens efterfølger’. Et udtryk og et fænomen som i stor udstrækning efterleves af børn. Derfor er det ikke helt uvæsentligt, at vi som voksne går foran som et godt eksempel og overholder færdselsloven, når vi færdes i trafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi færdes i trafikken sammen med børn, skal man huske, at de oftest spejler sig i vores adfærd, hvorfor vi som voksne altid bør tænke over hvordan, vi opfører os, for på den måde kan vi bidrage til en ordentlig og sikker trafikkultur. Skabe et rum hvor vi alle kan være trygge. For der skal være plads til alle – og et smil skader aldrig”, siger Christian Berthelsen.

Gode råd til at hjælpe skolepatruljerne

Overhold færdselsreglerne

Følg skolepatruljernes anvisning

Artiklen fortsætter under annoncen

Sænk farten på skolevejene

Vær ekstra opmærksom

Vær et godt eksempel for andre. Giv et smil til de små superhelte.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...