Prisvinder fra SDU i Sønderborg vil arbejde med rumfart

9. juli 2021 Uddannelse
Patrick Haffmans ved SDUs Wall of Fame. Foto: SDU
Patrick Haffmans ved SDUs Wall of Fame. Foto: SDU

Ved årets dimission på SDU i Sønderborg modtog Patrick Haffmans, dimittend fra kandidaten i mekatronik, BHJ-prisen for sit kandidatprojekt med Danfoss Climate Solutions. Prisen lød på 25.000 kroner. Og ifølge hans kontaktperson på Danfoss Climate Solutions, så var det fuldt fortjent, at prisen gik til Patrick Haffmans.

”Vi er glade og stolte over, at Patrick Haffman har modtaget denne pris som en anerkendelse for hans innovative tankegang, hans høje arbejdsmoral og hans evne til at analysere komplekse systemer i bestræbelserne på at finde de rette løsninger”, lyder det fra Roozbeh Izadi-Zamanabadi i en pressemeddelelse. Han er professor ved Aalborg Universitet og Lead Expert in Control Technology ved Danfoss Climate Solutions.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at Patrick Haffmans i sit kandidatprojekt formåede at modificere og forbedre et komplekst supermarkedssystem. Hans forbedrede udgave vil tage pladsen fra den gamle model i kommende projekter.

”Det har virkelig været en fornøjelse at arbejde med Patrick Haffmans. Hans punktlighed, hans evne til at producere nye og innovative ideer og undersøge dem til bunds har været imponerende. Derudover har hans altid positive attitude – selv når han stod overfor store udfordringer – været utrolig værdsat”, siger professor Roozbeh Izadi-Zamanabadi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den unge ingeniør fejrede prisen ved at tage sine forældre med ud og spise, men forud var gået en rum tid, hvor han selv havde fået at vide, at han ville modtage prisen, men ikke måtte fortælle det til venner og familie.

”Jeg er utrolig stolt over at modtage prisen. Og det var dejligt endelig at kunne dele glæden med andre, efter jeg havde skullet holde det hemmeligt i så lang tid”, siger Patrick Haffmans.

25-årige Patrick Haffmans er opvokset i Shanghai og har en tysk far og en filippinsk mor. Og med en diplomingeniøruddannelse fra det prestigefulde UCL-universitet i London, må han regnes for en sand kosmopolit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så hvordan finder en verdensborger til Sønderborg?

”Jeg har altid været fascineret af Danmark, som jo er kendt for at have verdens lykkeligste befolkning. Derudover har jeg en dansk kæreste, så da vi skulle kigge efter en kandidatuddannelse, så var det nærliggende at kigge, hvad der var i Danmark. Da jeg læste om mekatronik-uddannelsen i Sønderborg, så var jeg sikker på, det var det, jeg skulle læse”.

Faktisk var Patrick Haffmans så sikker på, at mekatronik-uddannelsen var den helt rette for ham, at han valgte uddannelsen, selvom hans kæreste blev optaget på et universitet i Holland. Og det har han ikke fortrudt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har haft nogle fantastiske fag som softwareengineering og kontrolteori, der er værdifulde tilføjelser til min baggrund inden for mekanik. Samtidig har jeg været i et fantastisk læringsmiljø, hvor klasserne ikke er så store, og hvor jeg fik et tæt forhold til min underviser. Jeg forsvandt ikke i mængden.”

Med en kandidatuddannelse i mekatronik vil Patrick Haffmans nu afsøge mulighederne for en fremtid inden for rumfart. Allerede inden podcast var en gængs ting, hørte han podcasts om rumfart, og nu drømmer han om at gøre sin passion til sit arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alene i år har vi set så store fremskridt indenfor rumfart: Elon Musk og SpaceX har fået Starship-raketter til at lande i oprejst stilling, NASA’s Perseverance- rover er landet på Mars, ligesom Kina har landsat en rumsonde på den røde planet. Disse store skridt indikerer, at rumfart er en stor og vigtig industri. Det vil jeg gerne være en del af. Og jeg mener, at mekatronik har en vigtig rolle at spille i den sammenhæng”.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>