ProjectZero visionen fik Svend Auken-prisen – og rejsen slutter ikke her

16. september 2017 Erhverv

Det er borgmester Erik Lauritzen og Sønderborgs folketingsmedlem, Benny Engelbrecht, der har indstillet ProjectZero som kandidat til at modtage Svend Auken-prisen på Socialdemokratiets Kongres i Aalborg lørdag aften.

“Jeg synes, at ProjectZero er et projekt, der først af alt gavner klimaet og dernæst virkelig har sat Sønderborg og Sønderjylland på verdenskortet”, siger socialdemokratiske Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Borgmester Erik Lauritzen synes, det er flot, at ProjectZero gennem hele 10 år har holdt fast i både mål og retning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“ProjectZero involverer tre parter. Det offentlige, virksomhederne og borgerne og der har ikke været bare den mindste slinger gennem de 10 år”, siger Erik Lauritzen til SønderborgNYT. Borgere, virksomheder og et samlet byråd har hele tiden bakket op om visionen.

“Og ProjectZero har vist vejen i Sønderborg, Danmark og udenfor grænserne”, siger han.

ProjectZero går på to ben.

“Det ene handler om at gøre noget godt for klimaet i hele verden og det andet handler om at det skal give vækst og arbejdspladser her i landet”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Største anerkendelse nogensinde

ProjectZero har tidligere fået en pris i Bruxelles.

“Men Svend Auken-Prisen er større, fordi den gives i det land, vi selv er i”, siger Peter Rathje, direktør i ProjectZero.

“Det, at blive anderkendt i sit eget land, er vist det største, man kan nå”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Rathje fortæller videre, at prisen er en erkendelse af alt det, som borgere, butikker og virksomheder i Sønderborg har gjort for klimaet.

“I Sønderborg har vi taget visionen til os og rejsen slutter ikke her. På Socialdemokratiets Kongres er der mange borgmestre og folketingspolitikere. Med Svend Auken in mente, så skal de i gang med at arbejde sammen i Svend Aukens ånd og gøre noget for klimaet, som vi gør i Sønderborg”, siger Peter Rathje til SønderborgNYT.

Fik beskeden på sms

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Rathje var på vej fra Norge, da han fik en sms fra Socialdemokratiet, der ville aftale det praktiske i forbindelse med prisoverrækkelsen.

“Da jeg ringede til dem, havde jeg svært ved at tro på det og jeg spurgte også, om det var en aprilsnar”, siger Peter Rathje.

“Det er virkeligt stort og flot, at Sønderborg får Svend Auken-prisen”, siger han.

Læs også:

ProjectZero modtager Svend Auken-prisen

Artiklen fortsætter under annoncen

Socialdemokratiet hædrer ProjectZero med Svend Auken-prisen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...