Regeringen, Danske Regioner og KL ønsker der spares på el og varme i alle offentlige bygninger

Skoleelever kan se frem til lidt køligere klasseværelser
Skoleelever kan se frem til lidt køligere klasseværelser
9. september 2022 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

På tværs af hele den offentlige sektor er arbejdet med en lang række indsatser for at spare på energien allerede i gang. Men Regeringen, Danske Regioner og KL ønsker, at forbruget af energi skal mindskes i alle offentlige bygninger. Derfor er Regeringen, Danske Regioner og KL enige om at anbefale følgende:

At sænke temperaturen til 19 grader i offentlige kontorbygninger mv.

Slukning af belysning udendørs på offentlige bygninger.

At forkorte fyringssæsonen.

Energistyrelsens kampagnemateriale med spareråd til arbejdspladsen fordeles blandt medarbejdere, så de har mulighed for selv at tage initiativer, såsom at slukke lyset og skærmen efter sig i møderum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativerne skal i gang hurtigst muligt og senest 1. oktober. Dog skal den enkelte institution selv vurdere, om der er lokale eller juridiske forhold, der gør, at der kan foretages undtagelser. Eksempler på dette kan være sygehuse, laboratorier, bosteder, døgninstitutioner og plejehjem.

Enhedslistens Asger Romme Andersen fra Natur-, Klima- og Miljøudvalget siger til SønderborgNYT, at han mener, at Sønderborg Kommune skal bakke op om de forslag.

“Vi skal være opmærksomme på, hvad det gør ved arbejdsmiljøet de enkelte steder. Det skulle nødig resulteret i en stor stigning i antallet af sygemeldinger”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har endnu ikke besluttet, om der skal skrues ned for varmen, mens torsdag sagde borgmester Erik Lauritzen, at skal det ske, så skal det være snart.

Og jeg er klar til at give borgmesteren Enhedslistens opbakning til at følge de anbefalinger, der er kommet”, siger Asger Romme Andersen.