Region Syddanmark: Første sending vaccine bruges til sårbare ældre i Odense

23. december 2020 COVID-19

Corona-vaccinerne mod  er på vej til Danmark og Region Syddanmark melder alt klar til at vaccinere udvalgte grupper af borgere samt ansatte med størst risiko for smitte.

“De nationale myndigheder har udpeget de grupper, der skal have tilbuddet først, så det er dem, vi fokuserer på. Efterhånden som der kommer flere vacciner, vil flere grupper kunne blive vaccineret”, siger koncerndirektør Kurt Espersen i en pressemeddelelse.

I Region Syddanmark vil det være Odense Universitetshospital, der modtager de første vacciner, som de fordeler. Det drejer sig om cirka 2000 doser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Odense får første sending

De personer, der i første omgang får vaccinen tilbudt, er borgere på udvalgte plejehjem i Odense Kommune. Herefter planlægges vaccinationer på alle plejehjem i tæt dialog med kommunerne og i takt med at vaccinerne ankommer.

I Sønderborg arbejder plejecentrene på at få noteret de beboere, som siger ja til en vaccination.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejdere i sundhedsvæsenet, der har størst risiko for at blive smittet i forbindelse med deres arbejde, for eksempel medarbejdere på Corona-afsnit, intensivafdelinger og akutmodtagelser, almen praksis og plejepersonalet i kommunerne får også vaccinen tilbudt som de første.

Andre kommer får vaccine inden nytår

Region Syddanmark forventer at få flere vacciner mellem jul og nytår, og disse skal efter planen fordeles ud i hele regionen og dermed også ud i flere kommuner. Det har ikke været muligt med første sending, fordi den leveres optøet og dermed er den særligt følsom over for transport.

Alle får direkte besked

Plejehjemsbeboerne får tilbudt vaccinen direkte på det plejehjem, hvor de bor. Region Syddanmark åbner desuden otte vaccinationscentre rundt om i regionen, hvor øvrige grupper kan få vaccinen. De åbner lige efter nytår.

Vaccinationscentrene er et tilbud til de mest sårbare patienter og personale i regioner, kommuner og almen praksis.

Det vil blive tilbudt udvalgte målgrupper, som selv kan transportere sig til et vaccinationscenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil man også få direkte besked om tilbuddet, når man har mulighed for at blive vaccineret.

Senere vil vaccinationscentrene også skulle benyttes af alle andre borgere og nogle grupper af sundhedsmedarbejdere.

Du kan altid få opdateret information om vaccination på Region Syddanmarks hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Sygeplejerskerne er på gaden

19. juni 2021 Erhverv

Natten til lørdag – fra midnat – nedlagde flere end 5000 danske sygeplejersker arbejdet. Mandag stemte et flertal af sygeplejerskerne nemlig nej til den nye overenskomst, som Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Danske Kommuner for fire uger siden forhandlede på plads i Forligsinstitutionen. Siden er det ikke lykkedes parterne at samle opbakning til en ny […]

Læs mere...