Region Syddanmark: Voldsdom ingen hindring for ambulancejob

4. februar 2019 REGIONALT

Søndag kunne SønderborgNYT fortælle, at en voldsdømt ambulancebehandler fra Sønderborg-området, fortsat er ansat i Ambulance Syd, trods en dom på 60 dages betinget fængsel for vold og at dommen angiveligt ingen konsekvenser har haft for ambulancebehandlerens ansættelsesforhold hos Ambulance Syd.

Læs også: Trods voldsdom arbejder ambulancebehandler fortsat hos Ambulance Syd

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis vi specifikt bliver gjort bekendt med, at en ansat er straffet efter straffelovens bestemmelser, er det altid en konkret vurdering fra ledelsens side, om ansættelsen kan opretholdes”, udtalte direktør for Ambulance Syd, Steen Schougaard Christensen til SønderborgNYT.

Direktør Jørgen Bjelskou fra Region Syddanmark, der har det overordnede ansvar for blandt andet ambulancekørslen og dermed Ambulance Syd, oplyser til SønderborgNYT, at han ikke vil kommentere på personalesager i Ambulance Syd:

”Men generelt kan jeg fortælle, at der ikke stilles krav om en ren straffeattest for at blive ansat i Region Syddanmark. Jeg kan også fortælle, at der ikke indhentes straffeattest på alle stillinger”, siger han til SønderborgNYT og fortsætter:

“Når vi indhenter straffeattester er der alene krav om en tilfredsstillende straffeattest. Det betyder, at der faktisk godt kan være forhold på straffeattesten ved ansættelsen. Det betyder blot, at disse forhold ikke vurderes at være til hinder for en ansættelse i den konkrete stilling ”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Trods voldsdom arbejder ambulancebehandler fortsat hos Ambulance Syd

Region Syddanmark direktøren har ingen kommentarer til den konkrete sag, da det drejer sig om en personalesag og han ønsker heller ikke svare på, hvilke retningslinjer Region Syddanmark, og dermed Ambulance Syd har, hvis en medarbejder får en voldsdom for vold, der foregået over en længere periode og om medarbejderen kan fortsætte i sit job, trods dommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ambulance Syd er en offentlig drevet ambulanceoperatør, organiseret som en driftsenhed under direktionen i Region Syddanmark og Ambulance Syd overtog i 2016 ambulancedriften i Vestjylland, Sønderjylland og på Fyn efter ambulanceselskabet BIOS Ambulance Services gik konkurs.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...