Regionsrådsudvalg holder skarpt øje med Alles Lægehus i Augustenborg

Regionen holder øje med Alles Lægehus. Foto: Ole Kæhler
Regionen holder øje med Alles Lægehus. Foto: Ole Kæhler
17. juni 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Navnet ‘Alles Lægehus’ dækker over en millionstor sundhedskoncern, der blandt andet hjælper privatpraktiserende læger med det praktiske – papirarbejde, medarbejdere og it – mod at få størstedelen af de penge, klinikken tjener og altså retten til at sætte sit navn på hoveddøren til lægeklinikker, som har været i udbud.

“Der er især i de områder, hvor det ikke lykkees at sælge lægehuset sælge en privatpraktiserende læge, at Alles Lægehus vandt et udbud og kunne bemande klinikkerne og det gælder også den i Augustenborg”, siger Jette Damsøe Henriksen, som er næstformand for Regionsrådets udvalget for det nære sundhedsvæsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er kommet frem, at der er meget stor udskiftning af læger i Alles Lægehus.

“Og det er bestemt ikke meningen, fordi borgerne gerne skal kende deres læge – og det har Alles Lægehus fået en bod for”, siger Jette Damsøe Henriksen til SønderborgNYT.

Alles Lægehus i Augustenborg, Tønder og Bylderup-Bov fik en bod på 291.000 kroner og en advarsel, skriver dr.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

I kontrakterne mellem Region Syddanmark og Alles Lægehus står der, hvor mange forskellige læger, der må have opgaver i klinikkerne per år. Det gælder for alle læger, som virker i klinikken, og gælder dermed også for læger, som vikarierer i forbindelse med sygdom og ferier.

Der har også været historier i pressen og fusk med regningerne i Alles Lægehus, hvor der er tilføjet ydelser, som patienterne ikke har fået.

“Vi holder skarpt øje med Alles Lægehus og trækker data ud. Derfor kan jeg sige, at der i Alles Lægehus’ klinikker i vores region, ikke er fusket med regningerne”, næstformanden for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådspolitikerne snakker om, at regionen måske selv skal gå ind og drive lægeklinikker i de ‘tyndt befolkede’ områder.

“Men det vil næppe gøre det lettere at ansætte læger”.

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...