Regionsrådsvalg: Læs hvorfor regionsrådsvalget er vigtigt

14. november 2021 KV21

Når der tirsdag er valg til Byrådet, så er der også valg til Regionsrådet – og det sidste er der ikke mange, der bemærker, inden krydset skal sættes.

“Og det er jo lidt pudsigt, når en af de ting, som vi synes, er vigtig, det er sundhed. Og det er jo Regionsrådet, der har ansvaret for sygehusene”, siger regionsrådsmedlem Tage Petersen fra Venstre, der endnu en gang stiller op til både regionsråds- og kommunalvalg.

Regionsrådet kan ikke, som Folketinget og Byrådet, opkræve skat fra borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så vi er afhængige af de penge, som vi kan forhandle os frem til på Christiansborg”, siger Tage Petersen til SønderborgNYT.

“I Regionsrådet skal de andre lokale regionsrådsmedlemmer og jeg selv arbejde for, at vi bliver ved med at have et velfungerende sygehus i Sønderborg og vi skal holde fast i nødbehandlerbilen på Kegnæs og akutbilen på Nordals”, siger Venstre-manden.

Als-Fyn-forbindelsen er også på Regionsrådets dagsorden og det samme er infrastrukturen i Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger til SønderborgNYT, at hun og resten af Regionsrådet har ansvaret for, at sygehusene virker, som de skal.

“Og vi har udfordringer i sundhedsvæsnet, men trods dem, så oplever vi, at patienter har gode forløb i sundhedsvæsnet”, siger Stephanie Lose.

“Men skal vi fremtidssikre sygehusene, så skal vi ændre nogle ting og vi skal finde nye måder at ansætte plejepersonale på”.

Ligesom Byrådet, så har Stephanie Lose også noteret sig, at antallet af ældre borgere stiger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan jo ikke bare mande op på sygehusene eller for den sags skyld i hjemmeplejen”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk