Sarah Maria Grønbæk er i spids for Liberal Alliance

19. januar 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Torsdag aften fik Sarah Maria Grønbæk sine partifællers opbakning til at stille på som spidskandidat for Lieberal Alliance ved kommunalvalget i Sønderborg.

“Jeg kan sige, at Sarah Maria Grønbæk er meget loyal og hun har bestyrelsens fulde opbakning”, siger formand Chris Schack Noesgaard på opstillingsmødet, hvor der deltog tolv personer. De ti er medlem af Liberal Alliance og to ville lige følge lidt med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden medlemmerne besluttede sig for at sætte Sarah Maria Grønbæk øverst på stemmesedlen, fortalte hun lidt om sig selv. Blandt andet at hun kommer fra Horsens, er ansat i Sønderborg Kommune og bor i Fynshav.

“Jeg stillede op til byrådsvalget for fire år siden, men kom ikke ind. Jeg stillede også op til Folketinget og kom heller ikke ind dér”, siger Sarah Maria Grønbæk til partifællerne.

Hun er helt og aldeles klar over, hvad det er, hun vil arbejde for, når hun og gerne en eller to mere fra Liberal Alliance kommer i byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I kommunen er der så meget bureaukrati, som jeg gerne vil have gjort op med. Og så vil jeg gøre noget ved skatten”, siger hun.

“I Sønderborg har kommunen masser af penge og de skal tilbage i borgernes lommer”, siger Sarah Maria Grønbæk.

For mange store projekter

“Kommunen har gang i mange store og dyre projekter, som det private egentlig burde tage sig af og jeg har ideer, som jeg kan tage af , så uanset hvilket udvalg, som jeg kommer med i, så kan jeg komme med forslag”, siger spidskandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun mener, kommunen skal bruge pengene på ældreområdet, skoler og andre kommunale kerneopgaver.

Og så synes hun, at Sønderborg Kommune ansætter flere og flere, der skal lave arbejdsprocedurer og tjekke kvaliteten af det arbejde, der udføres.

“Dem har borgerne jo ingen glæde af”, siger Sarah Maria Grønbæk og mener dermed, at der laves meget arbejde, der ikke kommer borgerne til gode.

Politikerne

I Sønderborg Kommune er der politisk styring, men det lader til, at Sara Maria Grønbæk har svært ved at få øje på den.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg undrer mig over, at politikerne ikke sætter en retning. At de ikke fortæller, hvad de vil investere i og ikke vil investere i”, siger Sarah Maria Grønbæk. Hun forestiller sig, at det også ville gøre det meget bedre for lederne i de forskellige grene i kommunen.

Sønderborg som studieby

“Jeg vil også arbejde for, at der kommer studier til Sønderborg og de skal især henvende sig til

Fra venstre: Jan Christensen, Frederik Klakk Jeppesen, Sarah Maria Grønbæk og Richard Churruca.

Artiklen fortsætter under annoncen

kvinder. Hvis de mange mandlige ingeniørstuderende finder sig en kæreste, mens de er her, så er der større chance for, at de bliver boende”, siger Liberal Alliances spydspids.

I første omgang peger Liberal Alliance på Sarah Maria Grønbæk som borgmester. Byrådskandidaterne er Frederik Klakk Jeppesen, Jan Christensen, og Richard Churruca.

Og skulle der være flere, der drømmer om at være med omkring det runde bord på Rådhuset, så kan de melde sig på et ekstra opstillingsmøde i september.

“Og når stemmerne er talt op på vagaftenen, så vil vi se, hvor vi kan få mest ud af dem”, siger formand Chris Schack Noes og pointerer, at Liberal Alliance ikke automatisk peger på Peter Hansen og Venstre.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)