SDU: 80 udvalgte unge talenter skal dyste i teknik, viden og innovationsevne

2. november 2021 Uddannelse

80 udvalgte unge talenter fra SDU og andre universiteter skal i weekenden dyste i teknik, viden og innovationsevne. Det sker i forbindelse med SDU Case Competition 2021 på Alsion i Sønderborg. Alle er velkomne til finalen søndag klokken 13.30, hvor der kæmpes om en førstepræmie på 15.000 kroner.

Danmark er afhængige af skarpe hoveder. Det er de unge, kvikke, hjerner, som skal sikre vores landets fremtidige vækst ved at udvikle de banebrydende teknologier, der skaber en bæredygtig fremtid – både økonomisk og ressourcemæssigt, oplyser SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

I weekenden samles unge fra ind- udland til ’SDU Case Competition 2021’, hvor 80 studerende skal dyste i at kreere de bedste selvkørende køretøjer eller autonome systemer, som kan integreres i landbrug, lufthavne, indenfor skovbrug eller i konstruktionsindustrien.

”Opskriften er simpel. Vi tager 80 unge, studerende, stiller dem en række virkelighedsnære opgaver, som industrien har budt ind med, og så giver vi dem ellers 48 timer til at komme op med de bedst mulige løsninger”, fortæller innovationskonsulent ved SDU, Frederik Gottlieb, som er tovholder for arrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er altså tale om en intens arbejdslejr, hvor der nørdes intenst med kreative problemløsninger – et koncept, hvor virksomheder og studerende mødes for at skabe endnu mere innovation og samarbejde i regionen. At der er tale om et attraktivt event, understreges af, at ikke kun studerende fra SDU har meldt sig til, men at studerende også er valfartet helt fra Flensborg og Wien for at deltage.

Danfoss er hovedsponsor for ’SDU Case Competition 2021’. Udover at have sponseret en samlet præmiepulje på 30.000 kroner, har virksomheden stillet reelle cases til rådighed, og får på den måde mulighed for at teste og udfordre nogle af landets skarpeste talenter indenfor automationsløsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

For de deltagende studerende betyder det, at de får mulighed for at dyste på tværs af fagligheder, høre spændende oplæg af folk udefra, samt at skabe netværk og derigennem lære endnu mere.

”Det giver mening for de studerende at arbejde på denne måde. Det gør undervisningen relevant og nærværende, og de studerende får en oplevelse af, at de lærer noget, som kan bruges ude i den virkelige verden”, siger Frederik Gottlieb.

Søndag skal de studerende præsentere deres løsninger for et panel bestående af erhvervsfolk og ledere på SDU. Det sker fra 13.30 i Alsions koncertsal, hvor alle er velkomne til at komme og se med og fejre vinderne, når de kåres klokken 16.30.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...