SDU i Sønderborg vil arbejde endnu tættere sammen med områdets virksomheder

17. september 2021 Erhverv

I en analyse fra Dansk Industri fremgår det, at universitetssamarbejder gavner virksomhedernes væksttal. Virksomheder, der samarbejder med danske universiteter, har 2,3 procent højere årlig vækst pr. medarbejder end virksomheder, der ikke samarbejder med danske universiteter, skriver SDU.

SDU i Sønderborg har for nyligt taget et nyt initiativ for at komme tættere på de lokale virksomheder: En hjemmeside om industrielt samarbejde, hvor der ikke blot er et fint overblik muligheder for samarbejde, men også et ‘single point of acces’ i form af innovationskonsulent, Frederik Gottlieb, som kan gelejde virksomheder hen til netop den forsker eller det udstyr som de har brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Virksomheder får adgang til kompetencer og teknologier, som de ellers ville have svært ved at få fat på. Men det er også en fordel for universitetet, da vi får fastholdt fokus på forskningsområder, som er meget relevante for dem,” siger Frederik Gottlieb.

Frederik Gottlieb fortæller, at selvom SDU er rustet til at indgå i store projekter med store virksomheder, så er der også en masse at hente for de små og mellemstore virksomheder. Ja, faktisk er ingen virksomhed for lille.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som eksempel kan jeg nævne, at civilingeniør Morten Rothmann har for nyligt har startet virksomheden Hamsø Engineering. Som tidligere studerende på SDU har Morten Rothmann hurtigt fået engageret en ingeniørstuderende gennem et In-Company projekt. Det er gratis for virksomheden”, siger han.

Et In-Company projekt er et samarbejde, hvor den studerende arbejder i virksomheden to dage om ugen med at løse en opgave, som også har et teoretisk niveau, der gør at den studerende kan gå til eksamen i den efter et halvt år. Opgaverne kan variere meget, men handler om, at den studerende kommer ud og for brugt sin faglighed i den ‘virkelige’ verden og samtidig skaber værdi for virksomheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en win-win situation og bare en af måderne at samarbejde med vores studerende på”.

Frederik Gottlieb fortæller videre, at der også kan være tale om små håndgribelige udfordringer som virksomheder akut står over for.

“Vi har lige haft en lokal virksomhed, som oplevede, at en af deres maskiner havde et akselbrud og derfor havde akut behov for at identificere fejlen. De kontaktede mig og sammen med en dygtig forsker indenfor mekanik fik vi hurtigt identificeret fejlen og på den måde løst opgaven for virksomheden. Dette er et godt eksempel på hvordan vi gerne vil have at lokale virksomheder bruger os; hvis de har et problem, men mangler kompetencer til at løse dem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokale virksomheder har også mulighed for at gøre brug af SDU Sønderborgs avancerede labs og få direkte adgang til de nyeste teknologier, f.eks. den spritnye 3D-metalprinter, som gør det muligt at printe komplekst design, som ellers ikke ville være muligt.

Læs mere her.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Politik, Gråsten

Nu skal der laves en bystrategi for Gråsten, Rinkenæs og Egernsund

19. oktober 2021 Politik

Sønderborg Kommune tager fat på sin femte bystrategi og denne gang er det borgerne i Gråsten, Rinkenæs og Egernsund, der inviteres til at deltage i arbejdet med at definere deres byområdes identitet og potentiale – og udpege den fremtidige retning for byområdets udvikling. Kommunen forsøger på flere forskellige måder at få input fra borgerne: Det […]

Læs mere...